Egy bolgár szakértő szerint nincs jó formában ellenfelünk.

Az elmúlt időszakban a Ludogorec átalakuláson megy át. A vezetők némi vérfrissítést akarnak az öltözőben, s ez rá is fér az együttesre – válaszolta a Nemzeti Sport érdeklődésére Teodor Boriszov, a bolgár Meridian Match újságírója. – Az elmúlt idényben jelentős pofon volt a csapatnak a Vidi elleni BL-kiesés, onnantól kezdve a játékosok önmaguk árnyékai voltak a bajnokságban. Az más kérdés, hogy így is aranyérmesek lettek.

A bolgár „sasok” tíz éve jutottak fel történetük során először az első osztályba, az utóbbi nyolc évben egyetlen csapat sem tudta megelőzni őket – a Ludogorec mindannyiszor bajnoki aranyérmes lett. Ennek köszönhetően immár jelentős európai tapasztalat van a háta mögött.

Néhány kulcsjátékos pályája vége felé jár, ilyen Marcelinho és a csapatkapitány, Szvetoszlav Djakov, az ő gyorsaságuk megkopott. Ettől függetlenül nehéz mérkőzések várnak a Ferencvárosra, a Ludogorec a napokban felkészülési mérkőzésen az egyik harmadosztályú csapatnak tizenkét gólt lőtt, s a tétmérkőzésekig még inkább szeretne formába lendülni” – folytatta Boriszov.

A szakíró szerint a két csapat párharcában nagy szerepe lesz a kapusok teljesítményének.

A közelmúltban jártam Magyarországon, a kupadöntőt a helyszínen néztem meg, hallottam, hogy a Honvéd kapusa, Gróf Dávid a Ferencvároshoz igazolt. Ha a Ludogorec ellen is úgy véd, mint a kupadöntőben, nehéz dolgunk lesz” – mondta Teodor Boriszov.

forrás: nso.hu