Péter mellett vezetőedzőnk és Davide Lanzafame beszélt a Ludogorec elleni párharcról.

Davide Lanzafame

Előzetesen a Skendija együttesét tartottam a leggyengébb riválisnak, s a Crvena Zvezdát a legerősebbnek. A Ludogorec és az Asztana nagyjából azonos játékerőt képvisel, végül a bolgár csapattal találkozunk. Nehéz két mérkőzés vár ránk a Ludogorec ellen, már csak azért is izgatottan várom az összecsapásokat, mert pályafutásom során sohasem játszottam még bolgár együttes ellen. A Ferencvárosnál egyértelmű a célunk, szeretnénk továbbjutni. Az edzőtáborban sokat dolgoztunk, de nincs ezen mit csodálkozni, a felkészülés ezen szakaszában így szokás. Most, hogy tudjuk, a Bajnokok Ligája első körében a Ludogorec vár ránk, fejben is megkezdhetjük a felkészülést. Kíváncsi vagyok, hol tart most a csapatunk. Nagyon szeretnénk túljutni a bolgár együttesen, az akaratunkkal biztosan nem lesz gond.

Szergej Rebrov

A Ludogorec együttesét senkinek sem kell bemutatni, egy kiváló csapat, ismerem őket, több brazil játékosuk is van és ebben a stílusban fociznak. Évek óta sorra nyeri hazájában a bajnokságot, nem lehet a véletlen műve, hogy egymást követően nyolcadszor lett aranyérmes. Kiélezett párharcra számítok, egyelőre mindkét együttesnek ötven százalék az esélye a továbbjutásra. Minden a felkészülésen, a hozzáálláson múlik. De ezt is meg kell nyernünk, most erre kell koncentrálnunk. Megfelelően fel kell készülnünk a párharcra és akkor minden esélyünk meglesz. A Fehérvár elleni két összecsapást már a sorsolás előtt elemeztem, többször megnéztem. Innentől kezdődhet a még alaposabb elemzés. Továbbra is állítom, a siker titka a részletekben rejlik. A sorsolást megelőzően nem volt kívánságlistám. Nem mondhatnám, hogy örülök a Ludogorecnek, de azt sem, hogy el vagyok miatta kenődve. Ezen a szinten kizárólag nehéz vetélytársak jöhetnek szembe.

Lipcsei Péter

Persze hogy eszembe jutott a Levszki Szófia elleni két mérkőzés — nem ma volt. A visszavágón az első és az utolsó percben szereztem gólt, szuper élmény volt tizenkilenc évesen nemzetközi kupamérkőzéseken gólokat lőni. Egy éve láttuk, hogy a Ludogorec jó, technikás, képzett játékosokból álló csapat, nem könnyű ellenfél, az elmúlt években többször is eljutott a csoportkörbe, de bízom a srácokban. Kíváncsian várom a BL-selejtezőt.

M4 Sport, NS nyomán.