Ellenfelünk végig kézben tartotta a mérkőzést.

Férfi vízilabda, Világliga, szuperdöntő, A-csoport, 1. mérkőzés
Magyarország 9-10 Kanada
Negyedek: 1-3, 3-2, 3-4, 2-1
Fradista gólok: Kállay 3, Német 1 ill. Bicari 1

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, VLV
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Gór-Nagy Miklós

Nagyon nehéz értékelni ezt a meccset. Mindenféleképpen, ha vízilabda tükrében nézzük – Magyarország-Kanada 9:10. Hát ez semmiképpen se hízelgő… És sajnos keresem a szavakat igazából… Mert mindenképpen sajnálom ezt a meccset. Azok a játékelemek, amik egyébként jól mennek nekünk, most egyáltalán nem sikerültek.

Kállay Márk

Felemás érzéseim vannak. Elsősorban szomorú vagyok, mert úgy érzem, hogy megvoltak a helyzeteink, főleg a második félidőben, de nem használtuk ki azokat. Sajnálom, hogy az elején elment Kanada, mert annak az előnynek a ledolgozására, amit az elején megszereztek, nagyon sok energiánk elment. És nem vagyunk annyi ideje együtt, hogy ezt nyugodtan tudjuk kezelni. Ettől függetlenül úgy érzem, hogy meg tudtuk volna nyerni a mérkőzést, sok helyzetet elpuskáztunk, és kaptunk egy-két szerencsétlen gólt. Ez az első mérkőzésem volt nekem személy szerint a válogatottban, megyünk tovább, a következő mérkőzésre koncentrálunk.

Märcz Tamás

Senki sem ilyen kezdést várt, én magam sem. Azt éreztem, hogy ez a nem régóta formálódó csapat ennél előbbre tart, sokkal jobb visszajelzéseket kaptam, mint hogy így kezdjük ezt a világligát. Rengeteg döntési hiba történt a legelején, sokszor kapkodtunk, lőttünk, amikor nem kellett volna, nem lőttünk, amikor kellett volna. Védekezésben ott voltunk, de mégsem voltunk soha azokon a helyeken, melyeken ott kellett volna. Kanada jól játszott, tette a dolgát, mégis, azt gondolom, magunknak köszönhetjük a vereséget. Ennek ellenére volt lehetőségünk visszajönni a meccsbe, még ha talán nem is érdemeltük volna meg a győzelmet a látottak alapján. Pofonnal indul, láttunk már ilyet, az a kérdés, hogyan folytatjuk a sokkal nagyobb falatot jelentő spanyolok ellen. Ebből a játékból nem lesz nehéz előrelépni, ha nehezebb ellenfél is következik, nem tettük magasra a mércét…