A BL-Fradi kapusát, Attilát kérdezték, hogy mely sportokat kedveli a labdarúgás mellett.

Vitorlázás

Nyolc éve már, hogy megvettem az első hajómat. Pontosabban készíttettem. Fürjesnek hívják, hiszen a Balatonnál van egy vállalkozásom is, így egyértelmű volt, hogy ugyanazt a nevet adom a vitorlásnak is. Versenyeken sosem indulok, amióta abbahagytam a labdarúgást, az eredménykényszert messze elkerülöm. Elég kihívás ér manapság az üzleti életben. Vitorlázni nagyon szeretek, ha van két-három szabad órám, már megyek is ki a vízre. Olykor vendégeket is kiviszünk, ha valaki igényli, hogy a vitorlásról nézné meg a naplementét, rosszabb esetben a napfelkeltét, szívesen kivisszük a hullámokon ringatózni. A vitorlázás nagyon közel áll hozzám, amióta nincs a futball, ennek a sportágnak vagyok a szerelmese.

Síelés

Gyerekkorom óta járok síelni. Igaz, a profi karrierem során, amikor elszenvedtem a térdsérülésemet, évekre abbahagytam, a közelmúltban azonban újra elkezdtem. Családdal, barátokkal járunk a hegyekbe, nálam a snowboard szóba sem jöhet, a gyerekeimet is próbálom a síelésre rábeszélni. Mindig kérdezik, hogy miért, amire egyszerű a válaszom: mert a snowboard egy baromság. Az ember úgy van beprogramozva, hogy arra halad, amerre áll, a snowboard ezzel ellenkező taktikát kíván, oldalt kell rajta állni. A síelés mellett a vízisíelést is próbáltam már, kötött pályán mentem néhány kört. Jellemző, ott is inkább boardok vannak, és csupán néhány vízisí, az olyan régimódiaknak, mint én vagyok.

Autósport

Mindig is szerettem az autókat. Annak idején Formula-1-rajongó voltam, Nigel Mansell, Ayrton Senna idejében minden versenyt megnéztem. A Formula-1 mellett a többi autósportis érdekel, a televízióban is szívesen nézem őket. Nemcsak a lóerőnek van jelentősége, a vezetési technikának is, lenyűgözve nézem, amikor raliban például padlógázzal veszik be a kanyarokat. Nem megvetendő teljesítmény. Érdekes, manapság már egyáltalán nem nézem a Formula-1-et, a jelek szerint megöregedtem, vagy a napi ritmusom változott meg — nem tudom. Igazság szerint szabadidőm sincsen, hiszen — főleg nyáron — hétvégente is egyik helyről rohanok a másikra.

SportKrém – NS