A Bajnokok Ligája győzelemről kérdezték Kállay Márkot, Mezei Tamást és Varga Zsoltot.

Kállay Márk

Örülök, hogy ilyen színű érmet nézegethetek. Miután lefújták a meccset, csak sodródtam az eseményekkel, rengeteg gondolat futott át a fejemen. Gyerekkorunktól kezdve vízilabdázunk mindannyian, most pedig azt ünnepeljük, hogy a legrangosabb klubtornán megszereztük az első helyet. Leírhatatlan érzés, ezekért a pillanatokért érdemes elkezdeni sportolni. Titkon mindig hisz abban az ember, ha jól dolgozik a hétköznapokban és megfelelő teljesítményt nyújt, megkeresi egy nagyobb csapat. Velem ez megtörtént, és sikerült is beilleszkednem a Fradiba, ami, utólag elmondhatom, nem volt egyszerű feladat. Büszke vagyok rá, hogy ebben a csapatban szerepelhetek, és ilyen sportemberekkel játszhatok együtt. Rengeteg energiát fektettünk a döntőbe, főleg azután, hogy elveszítettük a kulcsjátékosainkat. Igazságosnak volt mondható a döntetlen a rendes játékidőben, de az élet megismételte önmagát. Negyedikként jöttünk Hannoverbe, és elsőként távoztunk – tökéletes volt a forgatókönyv. Mindent megnyertünk, amilyen sorozatban csak elindultunk, de ez az aranyérem megkoronázta az idényt.

Mezei Tamás

Úgy érkeztünk Hannoverbe, hogy nem soroltak minket az esélyesek közé, de mi végig hittünk egymásban. A három nap alatt végig látszott, hogy vagy mi csinálunk rosszul valamit, vagy az ellenfeleink kapnak némi hátszelet, hiszen rengeteg kiállítást és kontrát ítéltek ellenünk. De úgy tudunk fejlődni és kivívni magunknak a tekintélyt nemzetközi szinten, ha megnyerjük azokat a csatákat is, amelyeken nem mi vagyunk a kedvezményezettek. Hatalmas munkát végeztünk az egész idényben, úgy érzem, megérdemeltük a sikert. Emlékezetes éve lesz ez a pályafutásomnak még a sérülésemmel együtt is: mindent megnyertünk, és nagyon jó csapatban játszhattam.

Varga Zsolt

Egy ilyen siker mindig csapatmunka eredménye, kell hozzá a klubvezetőség, az elnök bizalma és támogatása, valamint a stábom, a teljesség igénye nélkül, Nyéki Balázs, Pozsonyi Zsolt, Soós Tamás, Goschi Gabriella, Fritz Péter, dr. Hangody György, Katona Norbert vagy éppen Madaras Norbert. Szebb pillanat talán nem volt ennél az edzői pályafutásom során, azonban hasonlóan szép igen. A tavalyi bajnoki cím azért volt különleges, mert nagyon hosszú idő után lett bajnok a Fradi, tizennyolc év után törtük meg a csendet. Óriási álom volt visszahozni a klubot erre a szintre, és ez valóra is vált ebben a két évben. Sikerült mindent megnyernünk, most ki kell élveznünk ezeket a sikereket.

Talán kevesen gondolták, hogy eljutunk idáig ebben az idényben, de hosszú esztendők rendkívül kemény munkájának gyümölcse a Bajnokok Ligája-győzelem. Ezek az eredmények sohasem egyik pillanatról a másikra jönnek, tényleg években mérhető a munka, amit beletettünk a csapatba. Sokat segített, hogy a BL csoportkörében a legkeményebb ellenfelekkel játszhattunk, fel tudtunk készülni arra, mi várhat ránk három napon át Hannoverben. Örülök neki, hogy az elképzeléseink ennyire jól működtek – nemcsak a végén, hanem az egész idényben.

Mivel a játékvezetők úgy látták a szabálytalanságokat, ahogy, a fiatalokra hárult a végén, hogy megnyerjék a döntőt. Jansik Szilárd a kihagyott első ötméteres után bevágta a másodikat, Sedlmayer Tamás magabiztos volt a lövésénél, Vogel Soma pedig elbizonytalanította a görögöket. Kimagaslóan védett, az egyik legmeghatározóbb teljesítményt ő nyújtotta a három nap alatt. Büszke vagyok a csapatra, a fiatalok is megmutatták, hogy tökös srácok, férfiakká értek ezekben az években.

A külföldi szakemberek rendre nagy tisztelettel és olykor alig leplezett lelkesedéssel beszéltek a csapat játékáról, köszönöm a dicséretet, természetesen jólesik, ezt is elraktározom magamban, alapvetően az a hozzáállásom, hogy mindent meghallgatok, és mindenből tanulok. Úgy érzem, kicsit váratlanul érte a szakma egy részét a kiszámíthatatlanabb játékstílusunk. Többen odajöttek hozzám és mondták, milyen érdekes, hogy sokat játszunk center nélkül, vagy éppen más posztokon szereplő játékosok, mint Nikola Jaksic vagy Aaron Younger úsznak be a kapu elé. Azért mi ezt az egész idényben játszottuk, ellenfeleink készültek is belőle, mégis jól tudtunk belőle építkezni.

NS nyomán