Középpályásunkat kérdezték az ausztriai edzőtáborban.

– Télen érkeztél csapatunkhoz, és nemrégiben máris egy felejthetetlen bajnoki címet ünnepelhettél. Könnyen ment a beilleszkedés?
– Abszolút, a Fradinál nincs ezzel probléma. Az egész csapat segített abban, hogy a pályán és a pályán kívül is minél előbb én is igazi csapattag legyek.

– Hogy látod, tökéletes fél év van mögötted?
– Azt azért nem mondanám, hogy tökéletes volt. De sikerült megnyernünk a bajnokságot, ráadásul a 30. aranyat, úgyhogy első szezonként egy új csapatban mindenképp jó fél évnek mondhatom. De ezzel közel sem elégszem meg. Tovább akarok fejlődni. Szeretném, ha általam a csapat is jobb lenne, és újra meg akarom nyerni az NB I-et, sőt, az ennél merészebb álmokat is valóra akarom váltani.

– Az egész csapat nagyon élvezte a bajnoki cím ünneplését, és a Fradi fiesztát. Maradandó élményt szereztetek?
– Az biztos. Gyönyörű pillanat volt az életemben, és mindenképp szeretném, ha még egyszer megismétlődne.

– Most már azonban a kemény munkáé a főszerep. Mennyire megterhelő eddig a felkészülés?
– Persze, nehéz, hiszen egy edzőtáborról beszélünk, ennek ilyennek kell lennie. Muszáj fejlődnünk, fizikálisan is jobbnak lennünk. Emellett a játékot tekintve is szükséges, hogy előrébb lépjünk, hiszen volt több hiba is a szezon során, ezeket nem szabad elfelejteni, hanem most kell őket kijavítani. Az edzőmeccseken nem fontos, hogy az eredményjelzőt nézzük, az a lényeg, hogy a saját játékunkra figyeljünk, és fejlesszük azt.

– Mit tudsz honfitársadról, az edzőtáborba a napokban megérkezett új igazolásunkról, Oleksandr Zubkovról?
– Jól ismerem őt. Nagyon ügyes, technikás játékos, aki játssza a futballt. Biztos vagyok benne, hogy segíteni fog nekünk a következő szezonban, és nagy erősségünk lesz.

– Te korábban már kétszer is megjártad az Európa Liga csoportkörét. Hogy látod, mi szükséges ahhoz, hogy egy klub sikerrel vegye a BL- vagy EL-selejtezőket?
– Igazi csapatnak kell lennünk, és harcolnunk egymásért. Szerintem ez a legfontosabb. Nem feltétlenül kell mást játszanunk, mint eddig, csak a mostani játékunkat jobbá tenni. Ott lesz előttünk az esély, meg kell ragadnunk, hiszen mindenki szeretne a BL-ben játszani.

– Mit gondolsz fél év után az NB I-ről? Hasonló erősségű ligára számítottál?
– Nehéz bajnokság. Talán kívülről úgy látszott, hogy könnyen nyertük meg a bajnoki címet, hiszen nyolc mérkőzést tudtunk megnyerni zsinórban, de minden győztes meccsért meg kellett harcolnunk. Hasonló mentalitással kell futballoznunk a következő idényben is, és akkor ismét sikeresek leszünk.

Fradi.hu