A Gibraltár ellen gólt és gólpasszt, míg Dánia ellen gólpasszt elérő Valerian Gviliáért tettünk ajánlatot jelenlegi állomáshelyének sportigazgatója szerint.

A Górnik Zabrze sportigazgatója, Artur Platek nyilatkozott a témában. Gvilia a Luzern játékosaként a legutóbbi idényt a lengyel csapatnál fejezte be kölcsönben. A 25 éves grúz, de Ukrajnában nevelkedett játékos a 2016-17-es szezonban a BATE játékosaként Szignyevics csapattársa volt, innen szerződött 2018 januárjában a svájci Luzernhez. A helvét csapat adta kölcsön az irányítót a Górniknak, ahol tavasszal remek formában futballozott.

A lengyelek nagyon szeretnék megtartani a 22-szeres válogatott, 182 centis játékost. Dvali válogatott csapattársa tavasszal 17 meccsen egy gólig és 4 gólpasszig jutott. A Metaliszt Harkov neveltje öt éve mutatkozott be az ukrán élvonalban a Metalurh Zaporizhya játékosaként. Karrierje során 126 meccsen 15 gólig és 16 gólpasszig jutott.

Hamarosan beszélek vele. Vako [Gvilia] a Zabrzében akar játszani, a gond az, hogy a Luzern egy nagyon jó kivásárlási ajánlatot kapott a magyar bajnok Ferencvárostól, így a dolog nem csak Gvilián múlik. Fele-fele arányban ítélem meg az esélyét annak, hogy marad, vagy hogy távozik.

– Artur Platek, Górnik Zabrze