Aranycsapatunk aranyszavai.

A most befejeződött idényben mindent megnyert az FTC: Bajnokok Ligája, európai Szuperkupa, magyar Szuperkupa, Magyar Kupa, OB I. Ez már-már Guardiola nagy Barcelonáját idézi, amely pontosan tíz éve hat trófeát gyűjtött be. S túl azon, hogy szédületes siker a mostani, vélhetően nem pünkösdi királyság a Fradié, még ha az ünnep szombatján született is.

Valóban, hiszen fiatal csapat a miénk, csak a 36 éves Szlobodan Nikics tartozik a veteránok közé, tehát még évekig játszhatunk ezen a szinten – mondta lapunknak Varga Zsolt vezetőedző, immár a népligeti Fradi-város kapujában. – Borzasztóan nehéz idényen vagyunk túl, hullámvölgyekkel és -hegyekkel, de szerencsére éppen a BL-döntőben jött ki a csúcsforma. Úgy érzem, a csapattal együtt fejlődtem én is, igyekszem meghallgatni minden véleményt, tanácsot, magamba szippantani minden információt.

Varga Dénes 21 évesen már az olimpiai bajnok válogatott tagja volt Pekingben, s most, 11 évvel később, ha lehet, még magasabb színvonalon vízilabdázik.

Akkor egy nyerő csapatba kellett integrálódnom, aztán a későbbiekben a mezőny egy kicsit elhúzott tőlünk, magyaroktól. Azóta nem biztos, hogy mi vagyunk a tornák esélyesei – a válogatottról beszélek –, de így is nyertünk világbajnokságot. A Fradi sem favoritként ment ki Hannoverbe, mert ott volt kontrasztnak az egész évi menetelés, amikor a Recco, a Barceloneta elpáholt bennünket, és az bizony nem nézett ki jól. Itt Hannoverben az első, a Jug elleni meccsen kellett átlépni a saját határainkat, és utána hasonló játékképpel tudtuk megverni a Barcelonetát. A döntő pedig külön műfaj…

Vogel Soma a kapujára tartó lövések hatvan százalékát hárította Hannoverben, ami mesébe illő arány. – Valóban? Ezt nem is tudtam – álmélkodott a 21 éves kapus.

Próbálok megbarátkozni az érzéssel, hogy Európa legjobb csapata vagyunk. De nem is csak ez a hannoveri három nap, hanem az elmúlt másfél-két év… Ez egy olyan varázslatos utazás volt, amit el sem képzeltem volna.

Pedig nem csalás, nem ámítás. És könnyen lehet, hogy ez még csak a kezdet.

Magyar Nemzet