Lányaink tizenegykor fogadják az egyetemi csapatot, sikeres párharc esetén feljutunk az NBI-be.

Női futsal, NBI – NBII osztályozó, 1. mérkőzés
Elek Gyula Aréna, 11.00: Ferencváros – TFSE
TV: Futsal Hungary

A zöld-fehérek fölényesen nyerték a másodosztály nyugati csoportját, majd remekeltek a rájátszásban is, de az utolsó fordulóban, a sorsdöntő DEAC elleni hazai meccset elveszítették, így végül be kellett érni az ezüstéremmel és az osztályozóval.

Az egyetemisták újoncként vágtak neki az első osztálynak és sokáig úgy tűnt, erős nekik. Az alapszakasz 18 mérkőzéséből mindössze egyet sikerült megnyerni, így nem meglepő, hogy az utolsó helyen zártak. Az eredmények ellenére tavaszra látszódott a fejlődés, mert sokkal élesebb meccseket játszottak Horváth Gábor lányai. A rájátszásban következhetett a Miskolc a két győztes meccsig tartó párharcban, és hazai pályán ugyan sikerült legyőzni a borsodiakat, a két idegenbeli meccsen nem jött össze a bravúr, így nem nem tudott bent maradni az együttes egyenes ágon, pótvizsgára kényszerül.

A két fél egyébként jól ismerheti egymást, hiszen a zöld-fehérek keretének nagy része tavaly még az egyetemisták sikeréért küzdött edzőjükkel, Soóky Norberttel együtt. Nagyban hozzájárultak, hogy a TFSE feljutott az élvonalban, de tavaly nyáron mégsem folytatódott a közös munka. Ezek ismeretében az élvonalbeli szereplés lehetőségén kívül, presztízse is lesz az összecsapásnak.