Bajnokok Ligája győzteseink aranyszavai.

Jansik Szilárd

Nagyon mérges voltam magamra, nem is értettem, hogyan lehet ilyen gyengén lőni egy ötméterest. Ráadásul több helyzetet is kihagytam korábban, ha csak egyet belövök, lehet, hogy nincs is ötöspárbaj. Aztán a srácok kijavították a hibámat, kaptam egy újabb lehetőséget, és tudtam, hogy nem hibázhatok. Nagyon örülök, hogy sikerült nyernünk!

Sedlmayer Tamás

Egy óriási menetelés végén vagyunk. Szeptemberben kezdődött azzal, hogy újoncként, ugye, még a főtáblára való bejutást is ki kellett vívni magunknak a franciaországi úttal. S hát, mondhatni, hogy azért bukdácsoltunk a Bajnokok Ligája főtábláján. De nem tudom, a csillagok állása, vagy a csapattagok egymásra találása miatt hatalmas csapatösszhangról, egymás iránti tiszteletről és küzdeni akarásról tettünk tanúbizonyságot ez alatt a három nap alatt. És ahogy mondtad, ez nem igazán mérhető semmihez. Én még nem sírtam el magam semmin, itt majdnem, egy-két könnycseppet elmorzsoltam, de hát ez nem látszott, mivel a vízben voltam. Úgyhogy igazából megkoronáztuk ezt a bajnoki szezont azt hiszem, ezzel a Bajnokok Ligája-győzelemmel. És tényleg le a kalappal a csapat előtt! Megint voltak kiváló egyéni teljesítmények. Szerintem ettől is vagyunk jók, hogy tegnap a Dumi volt, aki a hátára vette a csapatot és miatta vagyunk ma itt. Ma is szerintem nagyon jó vezér volt, de ennek ellenére – soha nem bírózok, de azért megmondom őszintén – döntőben, ráadásul Bajnokok Ligája döntőben én ennyi kontrát egymás után, ennyi kiállítást olyan szituációkra amik nem feltétlenül azok voltak, ennyit ítélni… – azért ez nem semmi. És ennek ellenére ezt megint csak elbírta a csapat. És az elejétől kézbe vettük az irányítást, és mindig tudtunk válaszolni arra ha esetleg feljöttek egy-két gólra. Aztán a végén, ugye, Dumi kipontozódott, azért azt megérezte a csapat. Vámos Marci is kipontozódott, de volt tökünk – már bocsánat – és még a végén támadhattunk fórban ugye a győzelemért. Ez nem jött össze, de igazából a rengeteg húzóemberből az a két húzóember, aki azért fixen lő ötösöket, ha ötméteres-párbajról van szó, az ő hiányukat pótolva, az első ötméterest kihagyva szellemileg olyan szinten összeszedtük magunkat…, szóval ezt így megcsinálni, és újoncként azután a szezon után amit a Bajnokok Ligájában megcsináltunk és amennyi meccset lejátszottunk, a Magyar Kupa, Bajnokok Ligája, bajnokság meg minden miatt – ez fenomenális, és egyszerűen nem találom a szavakat arra, hogy milyen jelzőkkel illessem a csapatot.

Slobodan Nikic

Ez nagyon jó volt! Egy fiatal, új generáció diadala. Sok minden ért minket ebben a szezonban, jó dolog is, rossz dolog is, őszintén mondom, nem hittem, hogy ez így fog sikerülni. De ebben a pillanatban a legboldogabb embernek érzem magam és úgy gondolom, hogy a sikerünk teljesen megérdemelt. Megcsináltuk, és ez a Fradinak nagyon nagy dolog, erre mindenki sokáig fog emlékezni!

Stefan Mitrovic

Ez egy döntő volt, igazi döntő. És ahogy a döntők esetében szokás, itt már nem számít a taktika, csak az, hogy ki akarja jobban a győzelmet, na meg persze kell egy kis szerencse is. Ma mi voltunk a szerencsésebbek, ha az Olympiakosz nyer, ők is megérdemelték volna. Büszke vagyok, hogy megszereztük az összes lehetséges trófeát ebben a szezonban. Én most elmegyek a Fraditól, és nagyon boldog vagyok, hogy ezt bajnokként tehetem meg. Nem szeretek kikapni, s nagyon boldoggá tesz, hogy öt trófeával távozhatok. Nyolc éve nyertem legutóbb Bajnokok Ligáját, így nagyon akartam az újabb sikert. Öt kupát szereztünk ebben az idényben, de egyértelműen ez a legértékesebb mind közül. Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert nem esélyesként jöttünk Hannoverbe, mégis mi vihetjük haza a trófeát. Mindenki mindent beleadott, ennyi a titok. Boldog vagyok és tényleg büszke minden játékostársamra és Zsoltra is, aki ezt nagyon megérdemelte. Ő egy nagy ember és nagy ész.

Varga Dénes

Azt azért el kell, hogy mondjam, hogy a két játékvezető megint közelebb juttatott ahhoz, hogy gyűlöljem a vízilabdát. Az, amit a kipontozódásom után prezentáltam, egyrészt őszinte volt, másrészt meg szükséges, mert engem nem tudnak tovább már sehova kiállítani, úgyhogy egy kis nyomást próbáltam gyakorolni rájuk. Utána viszont higgadtan végignéztem, és tudtam, hogy simán megnyerjük, ahogy alakult is, ugye… Nem volt különleges taktika, azért mondom ilyen élesen ezt, mert nem lehetett felkészülni teljesen rájuk. De azért “egy videónyit” készültünk. A fontos részleteket kiragadtuk, de ahogy nem az erőállapot, úgy nem is feltétlenül a legkiélezettebb taktika számít ilyenkor, hanem az, hogy Janszik Szilárdnak az első ötöse kimarad, és oda kell állni még egyszer és a másodikat belőtte. Ez sokkal többet számít. Vogel Soma felnőtt a feladathoz, és innentől kezdve úgy kezelem, mint a legjobb magyar kapust. A sportban ez a nehéz, hogy átlépjük saját magunkat. Akkor fejlődünk, ez egyébként az élet minden területére igaz, hogyha a komfortzónánkból kilépünk. És hát itt ezen a meccsen azért bőven ki kellett lépni. Gondolok itt a játékvezetők által ránk rótt terhek elviselésére és az ötméteres párbajra. Nagyon nagy siker ez a pályafutásomban, mert amikor a Szolnokkal nyertünk, akkor nem tudtam úgy a csapat hasznára lenni, ahogy én igazán szerettem volna, mert sérülten játszottam. De borzalmasan örültem természetesen, hogy oda került a nevem mellé egy Bajnokok Ligája győzelem. Itt azért tevékenyebb voltam, ha az előző meccset nézzük, meg ennek is a felét. De aztán a csapatnak kellett helytállnia, és meg is tették, úgyhogy ezt nagyon nagyra becsülöm. Jó érzés nekem ez, mert sokszor volt olyan meccs, amikor azt mondták, hogy ha én azt nem lövöm be, akkor nem nyerünk. Most nem voltam ott, hogy én belőjem. Viszont ott volt mindenki más, hogy megoldja, hogy megnyerjék a meccset. És ez nekem belül nagyon jól esik és ezért érzékenyültem el itt a végén, mert megtették értem is részben, nyilván magukért is, de úgy érzem, hogy egy kicsit értem is, és ez nagyon jó érzés. A Fradinak most jelene van, a Fradi jelen van, és hát ezt nem mutatja semmi jobban, mint hogy 3:0-ra megnyertük a bajnokságot, és hogy megnyertük ezt a tornát is.

Varga Zsolt

Nagyon jó volt a ritmus. Nagyon jól játszottunk ma, szerintem talán ezen a tornán tényleg ma a legjobban. Fantasztikus teljesítmények voltak, tény és való, a vége nehéz lett, az látható volt, de hát azért ilyesmit várunk az Olympiakosztól, biztos voltam benne, hogy nem fogják feladni, harcolnak a végéig. Ráadásul ők attól a meggyőződéstől áthatva játszottak, hogy mégiscsak ők a Bajnokok Ligája címvédői. Ez egyébként látszott tegnap is, ahogy a Recco ellen játszottak, fantasztikus teljesítmény volt szerintem, amit ők csináltak. Ma szerencsére sikerült az elején őket elkapni nagy ritmust diktálva, tényleg határozott, jó játékot mutatva, nyilván azokkal a teljesítményekkel, amelyekre szükség van egy ilyen mérkőzésen, Soma védéseivel – mind kellett ehhez. Nagyon jó, hogy az elején beletettük a nagy munkát, mert így lett annyi előnyünk, amennyiből a végén legalább az iksz megmaradt. Addigra ugyanis már nagyon kevesen lettünk a kispadon is és így azért nehézzé vált a végére a mérkőzés. Az Olympiakosz nagyon jól kihasználta a játékvezetői felfogást, nagyon jól mutatja az erejüket a görögöknek, hogy háromgólos hátrányból is fel tudtak állni. Azt gondolom, hogy mindennek megvan az oka. Ezeknek a játékosoknak kellett befejezni és így kellett befejezniük a meccset. Ők lehettek azok, akik a végén eldöntötték a mérkőzést. Rengeteget dolgoztak ezért ők is, és nagyon örülök, hogy végül sikerült nyerni. És ez az úgymond fiatalabb játékosoknak sikerült, Szilárdnak, Szédültnek. Ha Szili ki is hagyott egy ötméterest az elején, utána belőtte, ez fantasztikusan nagy dolog, én úgy gondolom. Most mindenféleképpen pihenünk, kiélvezzük ezeket a pillanatokat, aztán a jövő kérdéseivel majd akkor foglalkozunk, ha a munka újra elindul. Nyilván, akiknek menniük kell a válogatotthoz, azok elmennek, én egy picit vízilabdamentes időszakra készülök. Majd nyáron megnézem a játékosaimat a nagy eseményeken, de kell a pihenés, a feltöltődés, mert azért ez nagyon hosszú és fárasztó év volt.

Bővebben: M4 Sport, NS, VLV