A magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint reális esély van arra, hogy pólósaink megszerezzék a Bajnokok Ligája trófeáját.

Märcz Tamás

Az este folyamán közösen vacsoráztunk egy étteremben, ahol lehetőségünk volt megnézni a Fradi BL-elődöntőjét. Úgy láttam, nagyon nagy örömöt okozott, hogy a válogatott-csapattársak kiharcolták a BL-döntőbe jutást. Ezt én is óriási dolognak tartom, mert azt gondolom, hogy az egyik legjobb, legérdekesebb, legizgalmasabb vízilabdát játszó csapatot győzték le, amelytől egyébként szerintem a nagy esélyes Pro Recco is a legjobban félt. Azt mondom, hogy tényleg minden elismerés a Ferencvárosé, hiszen nem is könnyű helyzetből sikerült végül „kikaparni” a győzelmet. Sok jó teljesítmény volt, aminek külön örültem. Nagyon szép gólokat láttunk, ez a közönség szempontjából fontos, szerintem szép mérkőzés volt. A szombati programot is úgy terveztük, hogy délelőtt vizes edzés legyen, délután egy komoly tornatermi foglalkozás, majd a vacsoránál ismét együtt nézzük majd meg a Ferencváros BL-döntőjét.

Ami az esélyeket illeti: a két csapat találkozott egymással nem is olyan régen, az európai szuperkupa döntőjében, ez a meccs Budapesten volt, ami talán jelentett némi előnyt a Ferencváros számára, hiszen hazai közönség előtt játszhatott. Már akkor lehetett látni, hogy az Olympiakosz egy borzasztóan jól összerakott csapat, posztokra igazoltak, méghozzá azokra a posztokra, amelyeket illetően a görög vízilabdasport hiányt szenved. Nagyon összeszokott, jó csapat, de hát ezt nem is kell mondani, hiszen aki a Reccót megveri és címvédőként, ilyen eredménylajstrommal érkezik a döntőbe, az eleve tiszteletet parancsol. Mindennek ellenére azt gondolom, hogy jó formában játszik a Fradi, felfelé menetben van, stabilnak látom őket, úgyhogy… Nagyon nehéz mérkőzés lesz, tippelni abszolút lehetetlen, de szerintem nem nyomja nagy teher a Ferencváros-játékosokat és megvan a reális esélye annak, hogy egy nagy meccsen elhódítsák a trófeát. Ehhez legalább az elmúlt napokban mutatotthoz hasonló jó teljesítményekre lesz szükség, mert az biztos, hogy az Olympiakosz taktikusan és jól fog játszani, de az elmúlt napokban látottak alapján képesek lehetnek a győzelemre az FTC játékosai.

VLV