A partról nagy támogatást kapó horvátok csak megszorítani tudtak minket, ott vagyunk a Bajnokok Ligája elődöntőjében!

Férfi vízilabda, Bajnokok Ligája, Final8, negyeddöntő
Jug Dubrovnik 9–10 Ferencváros
Negyedek: 3-5, 2-3, 1-2, 3-0
Gólok: Mitrovic 2, Varga 2, Vámos 2, Jaksic 1, Kállay 1, Mezei 1, Younger 1

Álomszerűen kezdtük a mérkőzést, első három támadásunk egyaránt góllal fejeződött be – ki kell emelni Mezei gyönyörű csavargólját -, míg a Jug nem tudta bevenni a kapunkat, így gyorsan magabiztos előnyt alakítottunk ki, ami az önbizalmunknak se tett rosszat. Utána viszont az orosz – román játékvezetői páros úgy gondolta, nem létezik, hogy ilyen „sima” legyen a meccs, és beindultak, sorozatban fújták a kiállításokat, kontrákat, amelyből sikerült kapaszkodnia a horvátoknak. Egy kis közjáték is kialakult, állt a mérkőzés egy találat után, sokáig senki sem értette, hogy mi történt – ha minden igaz, azért nem adták meg a Dubrovnik találatát, mert megnyomtuk az időkérést jelző gombot, emiatt ötöst ítéltek ellenünk, amit Vogel kivédett. A lövéseknél is többnyire jó volt Soma, egyedül a meglepő, rövidre érkező labdákkal tudták megzavarni. A második negyedben már négy is volt közte, a kevés emberelőnyös lehetőségeinkkel jól sáfárkodtunk, a nagyszünetre háromgólos különbséggel mehettünk.

Hosszú gólcsend következett, a harmadik játékrészben közel hat percig nem esett gól, ezt mi tudtuk megtörni, remek centergólt szerzett Jaksic. Utána egyből két ítélet is született ellenünk, az elsőt még kivédekeztük, a második már gól lett, utána viszont mi is jó helyzetet alakítottunk ki, az ötöst pedig Varga értékesítette. Jöhetett a záró nyolc perc, gyorsan lerendezhettük volna a meccset, ám itt történt az első komoly hibánk, túljátszottuk a kettős emberelőnyt és nem szereztünk belőle gólt, ettől pedig kicsit vérszemet kaptak a már minden mindegy alapon játszó horvátok, aminek majdnem meg is lett az eredménye, Popadic előbb óriási bravúrral kivédett egy szépen kijátszott fórunkat – megjegyezzük, hogy Mitrovic szabaddobásgólját sem adták meg -, majd bő másfél támadásnyi idővel a vége előtt nagy gólt vágtak távoli szabaddobásból a hosszú felsőbe. Szerencsére higgadtak tudtunk maradni, és sikerült kiharcolnunk egy kiállítást, ennek köszönhetően pedig már csak le kellett pörgetnünk az órát, ami sikerült is.

Gyakorlatilag minden játékelemben felülmúltuk a csoportgyőztes Jug Dubrovnikot, az összes ráúszást megnyertük, a hibapontok aránya 17-10, a kontrák aránya pedig 7-4 volt ellenünk. Szép volt, fiúk!

Folytatás holnap este 20.30-kor, a jelenleg is zajló CNA Barceloneta – Sport Management győztesével.

Varga Zsolt

Fontos volt a jó kezdés, három negyeden keresztül jól játszottunk. A végén, 10-6-nál volt két olyan kapott gól, ami könnyebb volt, de az is benne van, hogy a Dubrovnik egy nagyon jó csapat, és az is biztos volt, hogy lesz egy kis hullámvölgy. Összességében nagyon büszke vagyok a csapatra és gratulálok nekik! Óriási szívvel játszottak egy nagyon nehéz mérkőzésen egy nagyon nehéz ellenfél ellen! Úgy készítettem fel a csapatot, hogy sok kiállítást fogunk kapni, ez így is lett, de főleg a mérkőzés elején domináltuk a hátrányos játékot is. A védekezés volt a kulcs!