Fiókcsapatunk, a Soroksár szezonjáról kérdezték Pétert.

Természetes, hogy a Ferencváros egyik emblematikus alakjának meghosszabbítják a szerződését?
Szerintem ehhez nem elég a múlt, tenni is kell érte. A Puskás Akadémia elleni Magyar Kupa-továbbjutás után szóltak, hogy szeretnék, ha maradnék a csapat élén, ez a munkánk elismerése.

Mit tudott adni a soroksáriaknak?
Hosszú pályafutás van mögöttem sok tapasztalattal, azt szeretném átadni. Van, akivel négyszemközt kell beszélni, másra inkább a segítőmmel, Dejan Milovanoviccsal együtt tudunk hatni. Ma már sokat segít a technika, mi is használjuk, nézzük a mérési adatokat, látjuk, ki mennyit fut, mennyit sprintel — persze nem felejtem el, időnként nekem sem volt kedvem edzeni vagy az erdei futáshoz, Tököli Attilával mi is kibújtunk egy-egy feladat alól, tudom, mit érez egy futballista. Igaz, azt is elmondom a srácoknak, ez azért nem ment a teljesítmény rovására, no és igaz az is, hogy Tököli Attila-szintű csatárnak nagyon tudnék örülni.

Azért elégedett lehet a csapatával: hetedik hely az NB II-ben, elődöntő a Magyar Kupában, jár az elismerés.
Hadd tegyem hozzá, hatvanszor negyvenméteres ketrecben edzettünk, az azért nem optimális, de nálunk is fejlődik az infrastruktúra. Azt is tudtuk, a másodosztályban mögöttünk végző csapatok milyen költségvetéssel dolgoztak, és mi tizenhat-tizenhét játékossal nyomtuk végig az idényt — a srácok erőn felül teljesítettek, jár nekik az elismerés.

Azért valamit csak adott az edző is.
Megértették, hogy a munka mindig eredményt hoz, és aki tényleg futballista akar lenni, tegyen érte, mert érdemes. Nálunk az eredményesség mellett fontos szempont, hogy a fiatalok fejlődjenek, jobb játékosok legyenek, mint amilyenek egy éve voltak.

Lehetett hallani, hogy esetleg a Paks hívja, szóba került a Puskás Akadémiánál…
Nem volt semmi konkrétum, én is hallottam ezt-azt, és az is igaz, szeretnék egyszer az NB I-ben dolgozni.

Akár a Fradi ellen?
Miért ne? Kubatov Gábor elnök úr megnyugtatott, nekem a Ferencvároshoz mindig lesz visszaút, ha van lehetőségem, kipróbálhatom magam máshol.

Akárhol?
Tizenkét csapat van, de aligha jöhet szóba az összes, arra például nem számítok, hogy az Újpest megkeres…

NS