A holnapi második döntős mérkőzés előtt Dörnyei Balázst kérdezték – a Green Monsters is arra buzdít, hogy minél többen szurkoljunk a lányoknak a Hungária körúton.

Női labdarúgás, NBI, döntő, 2. mérkőzés
Vasárnap, Hidegkuti-stadion, 14.00: MTK – Ferencváros
A belépés ingyenes!
TV: M4 Sport

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-0 az FTC javára.

A mérkőzés előtt vezetőedzőnkkel, Dörnyei Balázzsal beszélgettek:

– Milyen hangulatban teltek az utóbbi napok? A heti munkában volt jelentősége annak, hogy összesítésben vezetünk?
– A heti munkában ennek nem volt különösebb jelentősége, olyan nagy meglepetéssel már egyébként sem tudunk készülni az MTK ellen. A helyzetünk nyilván jobb, mint az első meccs előtt volt, hiszen már csak egy mérkőzést kell megnyernünk a bajnoki címhez, ezt mindenki pontosan tudja, de aki hétfőn látta a játékosokat és a stábot, az tudhatja, hogy nem vittük túlzásba az örömködést. Tudomásul vettük, hogy vezetünk és az első lépést megtettük az aranyérem felé, de igazán örülni majd csak a második mérkőzés után szabad – remélem, nem lesz szükség harmadikra.

– Kijelenthető, hogy az előny birtokában immáron a Ferencváros a finálé esélyese? Mellettünk szól az alapszakasz-győzelem és a legutóbbi egymás elleni eredmények is.
– Másképp fogalmaznék: közelebb állunk a bajnoki címhez. Az itt már semmit nem jelent, hogy az alapszakaszban szinte hibátlanul tettük a dolgunkat és gyakorlatilag egy bajnokságot már megnyertünk, azt az elsőséget egy kvázi kupapárharcban, azaz a döntőben is meg kell még védenünk, tehát másodszor is meg kell nyernünk a bajnokságot. Pillanatnyilag másfélnél járunk, úgyhogy az előttünk álló meccset még mindenképpen meg kell nyernünk. Egy bajnoki döntőben egyébként nincsen esélyes, ezt az utóbbi évek párharcai is bizonyították.

– Kellett erről beszélgetni a lányokkal a héten?
– Nagyon intelligens csapat ez, a lányok fejben teljesen rendben vannak, a heti edzésmunka is azt igazolja, hogy egy pillanatig sem volt elkényelmesedve senki. A lányok kőkeményen dolgoztak az utóbbi napokban is, nagyon várják a vasárnapi mérkőzést. Senki nem szeretne még egy meccset játszani, szóval nem kell különösebben noszogatni őket, teszik a dolgukat, mint egész évben. Talán ezért is tartunk ott, ahol.

– Miben vársz többet a csapattól a döntő második mérkőzésén?
– Egy picit talán felszabadultabban kéne játszanunk. Szerintem a hétfői meccsen is fölényben voltunk, ez viszont nem mutatkozott meg gólokban, sőt, az MTK vezetni is tudott. Ha választhatnék más forgatókönyvet, akkor azt szeretném, ha vasárnap mi rúgnánk az első gólt. Alapvetően azt várom a csapattól, hogy vasárnap futballozzon bátrabban, nagyobb kockázatvállalással.

– Amennyiben vasárnap vagy később újra bajnok lesz a női labdarúgócsapat, csatlakozik a Ferencvárosi Torna Club szintén aranyérmes gárdáihoz, a szezont bajnokként záró férfi futball-, póló- és jégkorongcsapathoz. Számotokra mit jelentene ez?
– Igazából azt hiszem, hogy ez a klub óriási eredménye lenne. Gratulálok a bajnokcsapatoknak, biztosan rengeteg, adott esetben sok éves munka áll az elsőségek mögött. Noha nekünk viszont most a saját dolgunkkal kell foglalkozni, persze, nem szeretnénk kimaradni a sorból – a négy bajnokcsapat mégiscsak jobban hangzik, mint a három, nem?

Fradi.hu