A 19 esztendős Nagy Kristóf zöld-fehérben folytatja.

Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata a MAC U20-as csapatának 19 éves kapusával, Nagy Kristóffal erősített. A napokban három játékos is elhagyta az FTC-Telekom magyar bajnok és Erste Liga-győztes férfi jégkorongcsapatának keretét. A távozók között volt Arany Gergely váltótársa, Pleszkán József is, így várható volt, hogy kapust is igazol majd a szakvezetés.

A megoldásra nem kellett sokáig várni: a szakosztály vezetése hivatalosan bejelentette, hogy szerződést kötöttünk a MAC Újbuda U20-as csapatától érkező, mindössze 19 éves tehetséges hálóőrrel, Nagy Kristóffal.

Nagy Kristóf 1999. november 30-án született. Újpesten kezdett jégkorongozni, de a 2015/16-os idényt már a MAC U18-as csapatában töltötte. 2018-ig az U18-as és U20-as csapatokban védett az EBJL-ben, az EBYSL-ben és a magyar korosztályos bajnokságokban, az U20-as csapatnál vezetőedzőnk, Fodor Szabolcs keze alatt dolgozott. Néhány alkalommal jégre lépett az U18-as és az U20-as válogatottban is. A 2017/18-as szezonban bár nem játszott, de nevezték felnőtt Erste Liga mérkőzésre, így magyar bajnoknak és ligagyőztesnek mondhatja magát. Az előző idényben három mérkőzésen jutott szóhoz az Extraligában a felnőtt csapattal, valamint kölcsönben két Erste Liga találkozón szerepelt Dunaújvárosban.

Nagyon örülök, hogy egy ilyen múltú nagy egyesület megkeresett, izgatottan várom az új szezont. Fodor Szabolcsnak külön köszönettel tartozom, hogy bízik bennem, és felnőtt szinten is megadja a lehetőséget. Az is megnyugtató, hogy Arany Geri lesz a kollégám, régóta ismerjük egymást, jóban vagyunk. Neki már bőven van felnőtt tapasztalata, sokat tanulhatok majd tőle. Ez lesz az első teljes felnőtt szezonom, de igyekszem minél hamarabb felvenni a tempót. Az biztos, hogy az edzéseken mindent beleadok majd, és ha lehetőséget kapok, így lesz ez a mérkőzéseken is. Még akkor is, ha kapusszemszögből is nagy a váltás a felnőtt és az U20 között, minden sokkal gyorsabban, intenzívebben történik. Biztosan hozzá kell szoknom, de fiatal, céltudatos, harcos, jó összetételű csapatba érkezem, biztos vagyok benne, hogy én is, és a csapat is eredményesek tudunk lenni. A Fradi fantasztikus klub, korábban is figyeltem, milyen szurkolás van minden meccsen, remek érzés ehhez az egyesülethez csatlakozni. Remélem, idén is a bajnoki címért leszünk harcban!” – mondta bemutatkozásként fiatal igazolásunk.

Fradi.hu