BL-csapatunk játékosát kérdeztük fradista emlékeiről és arról, hogy valóban haragudott-e a haját levágni készülő Birkás Tibire.

Ma is pályafutásom legnagyobb sikereként gondolok a BL csoportkörbe jutásra. A mai napig, ha megismernek, akkor az ugrik be az embereknek, hogy tagja voltam annak a csapatnak. Külön büszke vagyok arra, hogy mi a csoportkör mellett a bajnokságot is be tudtuk húzni, pedig nem volt egyszerű, hiszen 8 kőkemény meccset játszottunk a BL-ben. Ez is mutatja, hogy jó döntést hoztam, amikor a Fradihoz igazoltam, pedig sokan óva intettek, hiszen újpesti nevelés voltam és évekig a Dózsában játszottam.

Azt a csapatot, azonban hihetetlen egység jellemezte, sok esetben akarattal tudtuk kiegyenlíteni a Bajnokok Ligájában az ellenfelek komolyabb játéktudását. Ma is jó szívvel emlékszem a csapattársakra és ha találkozunk sokat sztorizunk a régi emlékekről.

Külön örülök, hogy a Fradinál ma se felejtettek el és én is ott állhattam a színpadon a Fradi Fiesztán, amikor a 30. bajnoki címet ünnepeltük. Ez is nagyon jó érzés volt.

Ezért is bánt ez a nyilatkozat história. Azzal hívott fel az újságíró, hogy van-e valami vicces sztorim, így jutott eszembe ez az eset. Nem is értem, hogy ebből hogyan lehetett ezt kikerekíteni, akik ismernek tudják, hogy nem vagyok erőszakos ember, haragot sem tartok. Persze, amikor anno megláttam az ollót Birkás Tibi kezében, amit szegény Simi adott neki oda egy pillanatra megijedtem, hogy tényleg levágják a hajam, de az egész hamar nevetésbe csapott át, egy humoros emlék, ezt is mondtam el róla. Örülök, hogy előkerült a TV-s videófelvétel, mert abból is látszik, hogy poén volt, szó sem volt haragról és utána jó hangulatban ünnepeltünk tovább. Azért különösen kellemetlen ez nekem, mert Birkás Tibivel jóban vagyok, sok közös barátunk van, tisztelem, kedvelem őt, ezért ha őt vagy bárki mást megbántott ez a cikk, akkor elnézést kérek.

A videó szurkoló főszereplői: Birkás Tibi és Schmeichel az idei derbi előtt