Hajnal Tamás pedig sportigazgatói papírral gazdagodott.

A Double Pass által támogatott MLSZ sportigazgatói- és akadémiai igazgatói képzés hallgatói Csányi Sándor MLSZ-elnöktől és Vági Márton főtitkártól vették át diplomáikat szerdán délután.

A sportigazgató egy hatékonyan működő klub életében az egyik legfontosabb szereplő, aki biztosítja az összhangot a klub szakmai irányvonala és a tulajdonos, menedzsment gazdasági lehetőségei által megszabott középtávú célkitűzés között, mint ahogy az utánpótlás és a felnőtt terület egységét, kapcsolatát is ő hivatott megteremteni.

Hasonlóan fontos és sokrétű feladat hárul az akadémia igazgatójára is azzal a különbséggel, hogy neki a klub utánpótlásképzését, akadémiáját kell a sportszervezet víziójának, céljainak, lehetőségeinek megfelelően irányítania.

A képzés célja az volt, hogy a klubok élén olyan képzett sportvezetők dolgozzanak, akik a jelenkor kihívásainak megfelelő szakmai tudással, versenyképes piaci ismeretekkel bírnak.

A képzés során a hallgatók a kurzusokon többek között vezetéselmélettel, kommunikációs ismeretekkel, klubstratégiai- és strukturális alapelvekkel, a szakemberek, játékosok kiválasztásának metódusával, a felnőtt- és az utánpótlás terület kapcsolatának hatékony folyamatával ismerkednek meg.

A képzés során a belga Double Pass cég nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkező szakemberei oktatták a hallgatókat. Edzői, menedzseri, tanári végzettséggel rendelkező előadók, akik az angol, a belga szövetségnél, valamint professzionális kluboknál dolgoztak edzőként, vezetőként.

A sportigazgató képzés 5×3 napos, az akadémiai igazgatói képzés 4×3 napos kurzus keretében valósult meg, előbbinél az egyik alkalommal Belgiumba látogattak el a hallgatók. A szerdai záróvizsgát követően a végzett hallgatók közül többen – a tanfolyamon tanultak alapján – előadást tartottak a saját klubjuknál zajló szakmai munkáról.

A képzésen résztvevők listája: MLSZ