Kapusunk három osztályban is aranyérmet szerzett zöld-fehérben – az NBII-est alighanem mindenki szívesen kihagyta volna…

A 31 éves Holczer Ádám korábban nyert már Magyar Kupát, valamint másod- és harmadosztályú bajnokságot is, így Ferencváros harmincadik bajnoki elsőségét hozó idény végén negyedszer volt győztes csapat tagja. Ezt rajta kívül csak korábbi játékosunk, Dragóner Attila mondhatja el magáról.

Amikor a Honvéd elleni mérkőzés előtt biztossá vált a bajnoki címünk, már tudtam, hogy ebben tekintetben utolérhetem a Dragit, bevallom, kicsit készültem is rá, hogy ilyen módon is beírhatom majd magam a Fradi történelemkönyvébe – mondta megkeresésünkre Holczer. – Dragiról egyébként tudtam, hogy volt bajnoki címe az NB III-ból is, ugyanis a 2009/2010-es idényben egy meccsen együtt léptünk pályára a harmadosztályban.

Holczer a Ferencváros növendékeként kezdte pályafutását, első év végi elsőségét pedig akkor könyvelhette el, amikor egy vecsési kitérő után tagja volt az NB II Keleti Csoportját megnyerő csapatunknak 2009 tavaszán. A kapus a visszatérés után eleinte az élvonalban is védett, de párhuzamosan az FTC II-ben is lehetőséget kapott – így történt, hogy a 2010 tavaszán már harmadosztályú bajnoknak is vallhatta magát, miután klubunk tartalékcsapata első lett az NB III Mátra Csoportjában.

Ezt követően kecskeméti, nyíregyházi, pécsi, gyirmóti és kozármislenyi évek következtek, majd a Soroksár érintésével Holczer Ádám 2017-ben visszatért a Fradiba. A 2016/2017-es szezon végén magasba emelhette a Magyar Kupát, melyet csapatunk a Vasas legyőzésével hódított el a döntőnek otthont adó Groupama Arénában (a bajnokságban öt, a kupában két meccs jutott Holczernek, ő védett például a Budafok elleni elődöntő mindkét mérkőzésén).

Holczer tavaly egy ezüstéremmel bővítette tovább „éremkollekcióját”, májustól pedig már élvonalbeli bajnok is, a vasárnap befejeződő szezonban négy kupameccsen és egy bajnokin védett, a Sényő elleni decemberi kupameccsen a csapatkapitányi karszalagot is ő viselte. Mint írtuk, hasonló „sikerlistával” Holczer Ádám mellett egyetlen magyar futballista büszkélkedhet, az a Dragóner Attila akit csapatunk szurkolóinak aligha kell bemutatni.

Természetesen komoly dolognak tartom, hogy három különböző osztályban és a Magyar Kupában is tudtam győzni a Fradival, ugyanitt halkan szeretném megjegyezni, hogy én korábban egy U19-es bajnokságot is nyertem a klubnál, ebben megelőzöm a Dragit – folytatta Holczer, aki viccesen megjegyezte: Leandro hat bajnoki címére bármikor elcserélné az eddigi sikereit.

Fradi.hu