A következő hetekben azzal leszünk elfoglalva, hogy változik a keret az előttünk álló – reményeink szerint hosszú – európai kampányra. Nézzük, hogy minek kell megfelelni, hisz Hajnaléknak is ennek megfelelően kell dolgozniuk.

Az UEFA két nevezési listát fogad el, az A- és a B-listát. Az A-listán 25 embert lehet nevezni – elméletben. Azért elméletben, mert ehhez négy Magyarországon nevelkedett játékos mellett (ebből van bőven), kell négy saját nevelésű játékost is nevezni. Saját nevelésű az UEFA terminológiája szerint az a futballista, aki 21 éves kora előtt összesen legalább három évet a nevező klubnál töltött. Ennek a szabálynak jelenleg Varga Ádám és Csonka András felel meg, valamint a vasárnap búcsúzni látszó Holczer Ádám. Amennyiben nincs négy saját nevelésű focista, annyival csökken a 25-ös létszám, amennyivel kevesebb nevezhető.

Varga és Csonka azonban a B-listán is szerepelhetne, amelyen olyan 1998 január elseje után született játékosok szerepelhetnek, akik 15 éves koruk után legalább 2 évet megszakítás nélkül a Fradiban töltöttek. Így ide kerülhetnek az utánpótlás legjobbjai, mint pl. a tavasszal már bajnokin is bemutatkozott Takács Zsombor vagy akár Csernik Kornél. Szerető Krisztofer azonban nem, ő csak az A-listán nevezhető, hiszen a télen érkezett. De Kundrák Norbert sem nevezhető a B-listán és a saját nevelésűek közt sem, mert a soroksári kölcsönjátékai előtt másfél évet töltött a Fradiban.

Tovább bonyolítja a helyzetet az, hogy ahhoz, hogy egy játékos letöltse az eltiltását, nevezni kell – így a BATE-ból és a Kajratból kiállított Szignyevicset és Isaelt is szerepeltetni kell az első körös keretben ahhoz, hogy a másodikban pályára léphessenek.

A nevezési listákat a párharcok első meccse előtti csütörtök éjfélig kell leadni és a selejtező körökben két játékost lehet változtatni a párharc első meccsét megelőző este éjfélig. Az A- és B-listán három kapusnak kell szerepelnie – ebből legalább kettőnek az A-listán.

Természetesen igazolhatunk vissza saját nevelésű labdarúgókat. A követelményeknek Nagy Ádám és Dominik, Silye Erik, Holman Dávid, Huszti Szabolcs, Haris Attila, Rácz Gergő, Tóth Bence felel meg a legalább jelenleg is első osztályokban szereplő labdarúgók közül.