A Fradi gólkirálya a La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozott a szezon végeztével.

Nincs harag, jó szívvel emlékezem a Honvédra. Mindig nehéz volt klubot váltani, még ha sok is volt belőle karrierem során. A Honvédnál egy év volt még a szerződésemből, a Fradi egy jobb, hároméves ajánlatot tett. Büszke vagyok a 2017-ben a Honvéddal, 24 év után nyert bajnokságra is. A Honvéd egy kis költségvetésű csapat, odaadó szurkolótáborral és Marco Rossival valami nagyszerű dolgot értünk el ott.

A Fradi a magyar Juve, a harmincadik bajnokságot nyertük, még ha három éve nem is volt bajnok a csapat. Három fordulóval a vége előtt behúztuk, én pedig büszke társgólkirály vagyok korábbi csapattársammal, Holenderrel együtt.

A dupla a MOL ellen emlékezetes volt… Voltak rossz és voltak bőven jó pillanatok, de az különleges volt. Remekül érzem magam Budapesten, sok mindent kínál, sok az olasz. Bár néha hiányzik az otthon, három és fél év után adoptálódtam. Járom a gyönyörű várost, az éttermeket, elkényeztetett életem van, tudom jól.

Magyarország befogadott és én szívesen fogadom az új kihívásokat. Nagyszerű az összhangom Rossival, ugyanabban a társasházban lakunk, mindent neki köszönhetek. Egy éven belül akár be is mutatkozhatom a válogatottban. A magyar foci nagyon fejlődik, Orbán miniszterelnök hatására sokat fektettek stadionokba, utánpótlás-létesítményekbe. Egyre több a pénz, vannak emberek a stadionokban, az akadémiák gazdagok.

– Davide Lanzafame