Ismét – mellette Pusztai és Lanzafame teljesítményét ismerték el az MLSZ RangAdó gáláján.

Hétfőn este a RangAdó Díjátadó gálán díjazta a hétvégén véget ért labdarúgószezon férfi és női élvonalának legjobbjait a Magyar Labdarúgó Szövetség. Az OTP Bank Ligában Nego Loic a játékosok, Herczeg András az edzők között végzett az élen, míg a Kiss Tamás a szezon felfedezettje.

A gála elején Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke köszöntötte a jelenlevőket, és osztotta meg gondolatait a díjátadó kapcsán. Kiemelte a női futball fejlődését – megemlítve a szombati Bajnokok Ligája-döntőt is, amelyet Budapesten rendeztek meg –, a MOL Vidi FC sikeres Európa-liga szereplését, valamint az U17-es válogatottat, amely a dublini korosztályos Európa-bajnokságon ötödik lett, ezzel kijutott a világbajnokságra.

Csányi Sándor sok sikert kívánt az európai kupaporondon való szerepléshez a harmincadik bajnoki címét szerző Ferencvárosnak. Hozzátette, nem lehet maradéktalanul elégedettek a magunk mögött hagyott idénnyel, ugyanis továbbra sincs elég néző a pályákon, illetve nincs annyi fiatal játékos, ami arányban áll a befektetésekkel. Végül elmondta, a következő nagy feladat a felnőtt férfi válogatott előtt áll, ugyanis júniusban két fontos Európa-bajnoki selejtező – Azerbajdzsánban, otthon pedig Wales ellen – vár az együttesre, amely a 2020-as kontinensviadalon saját közönsége előtt szerepelhetne.

Akárcsak tavaly, kilenc kategóriában hirdettek győztest, és ezúttal is a klubok csapatkapitányainak, vezetőedzőinek valamint a legidősebb és a legfiatalabb játékosainak szavazatai alapján.

A RangAdó gála díjazottjai

A női NBI legjobb játékosa: Fenyvesi Evelin
A női NBI felfedezettje: Pusztai Sára

A férfi NBI legjobb játékosa: Nego Loic
A férfi NBI legjobb edzője: Herczeg András
A férfi NBI felfedezettje: Kiss Tamás
A férfi NBI gólkirálya: Davide Lanzafame és Holender Filip
A férfi NBI legjobb játékvezetője: Iványi Zoltán
A férfi NBI legsportszerűbb csapata: Mezőkövesd Zsóry FC
A férfi NBI legszebb gólja: Zsóri Dániel

MLSZ