Bajnokcsapatunk a lila-fehérek ellen ünnepelhet hazai pályán ma este.

Férfi futsal, NBII – Keleti csoport, rájátszás, felsőház, 10. forduló
Elek Gyula Aréna, 20.00: Ferencváros – Újpesti Dózsa
Jegy: 500 Ft
TV: Futsal Hungary

Augusztus utolsó napján ugyan ezzel a találkozóval indult a férfi NBII szezonja, és ugyanúgy derbivel zárul. A csapatok számára az utolsó, 32. fordulóra kerül sor, ahol még maradt izgalom, leszámítva a népligeti összecsapást. A Fradi már megnyerte fordulókkal ezelőtt a bajnokságot, míg az Újpest az ötödik helyen zárja a küzdelmeket. A zöld-fehérek közel 20 forduló óta veretlenek voltak, de legutóbb kikaptak a Csenger vendégeként, igaz eléggé tartalékos csapattal utaztak el a számukra tét nélküli összecsapásra. Ami a Póta legénységet illeti, zsinórban harmadik vereségüket könyvelhették el az előző játéknapon, így elszállt az esélyük a dobogóra, pedig sokáig jól álltak a rájátszásban. Ennek ellenére a lila-fehérek remek szezont zárnak a tavalyi évhez képest, hiszen akkor kiesési gondjaik voltak, most meg a dobogóért küzdöttek.

A Ferencváros számára egyébként még nem ér véget a derbivel a bajnokság, mert jövő héten már a Győr ellen kell pályára lépni, az NBI-ért folyó párharc keretén belül. Ami jó hír a népligeti csapat számára, hogy Roni és Szabó is letöltötte eltiltását, így ismét a csapat rendelkezésére állhatnak. Annak ellenére, hogy nincs tétje a pontoknak, mind a két oldal szeretne nyerni, hiszen a presztízs értéke megvan a mérkőzésnek. Eddig a szezon során háromszor találkoztak a felek, és mindannyiszor Fradi sikerül született. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a zöld-fehérek a Népligetben mindössze legutóbb veszítettek csak pontot, előtte az összes meccsüket megnyerték, kijelenthető, hogy a házigazdák a találkozó esélyesei.

Temesi Norbert

Sikerült megnyernünk a bajnokságot, de nem szabad elkényelmesedünk, hiszen még van három fontos találkozónk. Egyelőre a Győr elleni párharccal nem szabad foglalkoznunk, kizárólag az Újpest ellenivel. Mindenki tisztában van vele, hogy ez a találkozó a három ponton kívül mennyire fontos mind a két csapatnak. Ebben a bajnokságban már háromszor játszottunk velük, és mindannyiszor sikerült nyernünk. Az a célunk, hogy ez a jó sorozat ne szakadjon meg, illetve megőrizzük a hazai veretlenségünket is. Reméljük, erre a meccsre sokan kilátogatnak!

Felipe Matos

Annak ellenére, hogy számunkra tét nélküli a találkozó, nem kérdés, hogy nyerni szeretnénk az Újpest ellen. Szeretnénk sok néző előtt győzelemmel megünnepelni a bajnoki címet. Az Újpest ellen nem nagyon számít a helyezés és a pontszámok, hiszen igazi presztízsmeccs lesz. Mi, illetve ellenfelünk is mindent meg fog tenni a sikeres zárásért, de nekünk pluszmotiváció lehet, hogy készülnünk kell a Győr elleni rájátszásos párharcra is.

Fradi.hu, Futsal Hungary