Az MTK stadionban – zsinórban ötödször nyerhetjük meg a trófeát. Mindent bele, lányok! A belépés ingyenes.

Női labdarúgás, Magyar Kupa, döntő
Hidegkuti-stadion, 20.00: Ferencváros – Diósgyőri VTK
A mérkőzésre a belépés ingyenes!

A 0 forintos jegyeket a helyszínen kapják meg a kilátogató szurkolók a biztonsági személyzettől. A Ferencváros – DVTK FÖRCH Női Magyar Kupa-döntő 20.00-kor kezdődik. A kupadöntőn a Fradi-drukkereké a B3-B9 szektorok lesznek, amiket a 2-es 3-as kapukon keresztül közelíthetnek meg.

Fenyvesi Evelin

A nagy meccsek előtt figyelek rá, hogy kipihenjem magam és mentálisan is készen álljak. Elalvás előtt az ágyban még egyszer végiggondolom a következő napot. A DVTK-ból Vachter Fannival és Tóth Alexandrával találkozom a legtöbbet a középpályán, sok párharcot vívunk egymással, amiket megpróbálok megnyerni. Az első bajnoki döntő, amit megnyertünk 2015-ben talán a legfontosabb mérföldkő volt a pályafutásomban. Még nagyon fiatalok voltunk és akkor lettem először magyar bajnok. De az elvesztett finálékból is nagyon sokat tanultam. A másik mérkőzés, ami fontos volt a karrierem szempontjából, az az MTK elleni kupaelődöntő volt tavaly. Kettős emberhátrányban játszottunk és az utolsó percekben az én gólommal jutottunk tovább.

Németh Júlia

Nincsenek babonáim, a felkészülésben hiszek. Ha jól sikerülnek az edzések, akkor nyugodtan várom a találkozót. A pályám elején azonban voltak szokásaim: nem akartam lemondani a már papírvékonyságúra kopott régi sípcsontvédőmről, az utolsó edzéseken pedig már a meccskesztyűben védtem. És már egész kicsi lány koromban sem hagytam, hogy más pakolja be a felszerelésemet, azt mindig én csinálom. Kapusként a bajnokságban és a kupában is rengeteg gólt szerző Biljana Bradicot tartom a legnehezebb ellenfélnek, de mindenki veszélyes, aki a kapu közelébe tud kerülni. A DVTK nagyon hatékony szabadrúgásokból, erre oda kell figyelnem. A tavalyi kupadöntő nagyon szép emlék, rengeteg szurkoló előtt igazán küzdős, hajtós meccset játszottunk, aminek a végén mi ünnepelhettünk. Úgy érzem, én is hozzá tudtam tenni a csapat sikeréhez.

Dörnyei Balázs

A kupa más típusú megmérettetés, mint a bajnokság, ahol az egész szezon alatt 21 mérkőzésen keresztül vezet az út a döntőig. Hogy mennyire voltunk eredményesek ebben a szezonban, az a most következő mérkőzéseken dől el. Ellenfelünk számára, mivel nem jutott be a bajnoki döntőbe, ez lesz az év mérkőzése; biztos, hogy nagyon felkészült lesz a csapat. Mi viszont hűek maradunk a filozófiánkhoz, a saját futballunkkal fogunk kiállni, azt csiszolgatjuk a meccsig. Olyan játékot akarunk mutatni, amiért érdemes kilátogatni a stadionba vagy bekapcsolni a tévéket, és persze ötödször is meg szeretnénk nyerni a kupát.

MLSZ