A sorsdöntő nyár előtt álló középpályásunk értékelte az évet, emellett beszélt Rebrov módszereiről és a Felcsút elleni meccsről is.

Sigér Dávid, a Ferencváros középpályása egyértelműen sikeres hónapokat tudhat maga mögött. A kieső Balmazújvárosból a Ferencvárosba igazolt át, a zöld-fehéreknél meghatározó labdarúgó lett, s nyomban aranyérmet szerzett. Kell ennél több?

Nem könnyű ilyenkor gyors számvetést készíteni — mondta a 28 esztendős futballista. — Olyan sok minden történt az idényben, hogy képtelenség néhány mondatban összefoglalni. Egyértelműen sikeres idény áll mögöttem! Érdekesség, hogy sérüléssel kezdtem és azzal is fejeztem be a bajnokságot, úgymond keretbe foglaltam az esztendőt. Miután a Ferencvároshoz kerültem, nehezen harcoltam ki a helyemet a kezdőcsapatban, ám miután bekerültem, ott is ragadtam. Nagyon örülök neki, hogy meghatározó tagjává váltam az együttesnek, s hogy sikerült kivennem a részem az aranyérmes produkcióból. Ráadásul ez jubileumi esztendő, a klub megalakulásának százhuszadik évfordulóján hódítottuk el a harmincadik bajnoki címet. Ezt nehéz lesz felülmúlni.

Sigér Dávid szerint nemcsak taktikailag, mentálisan is sokat fejlődött. Annak idején Balmazújvárosban pszichológus foglalkozott vele, hogyan koncentráljon saját erősségeire, most a pályán folyamatosan próbál olyan helyzetekbe kerülni, amelyekben a jó mentális tulajdonságai kerülnek előtérbe.

Az is fontos, hogy a Fradinál Szergej Rebrov egész héten aprólékosan készít fel bennünket az aktuális ellenfélre, sulykolja belénk az információkat, én pedig most már maximálisan fejben tudom tartani az utasításokat.

A zöld-fehérek a tavaszi utolsó fordulóban, vasárnap 17 órától a Puskás Akadémia vendégei lesznek, a találkozó immár mindkét félnek tét nélküli. A Ferencváros már korábban megszerezte a bajnoki aranyat, míg a felcsútiak a szombati, Újpest elleni 1-0-s győzelmükkel harcolták ki a bentmaradást. Sigér Dávidnál azonban nem létezik tét nélküli mérkőzés, hiszen Felcsútra is sok szurkoló kíséri el őket.

Nem tehetjük meg, hogy hátradőlünk, és úgy futunk neki az utolsó bajnokinak. A Puskás Akadémia ellen is győzelemre törünk, fontos lesz, hogy mi irányítsuk a játékot, az történjen a pályán, amit eltervezünk. Ellenkező esetben magunkkal tolnánk ki, hiszen sokkal jobb a labdát járatni, mint utána futni.

A középpályás többször is átnézte a listát, ízlelgette a neveket, hogy a Bajnokok Ligája-selejtezőben mely együttesekkel mérkőzhetnek. Többek között a skót Celtic, a fehérorosz BATE, a kazah Asztana, a ciprusi APOEL, a szerb Crvena zvezda, az azeri Oarabag, a moldovai Sheriff Tiraspol, a norvég Rosenborg, a finn HJK, az ír Dundalk. vagy éppen a tavalyi ellenfél, az izraeli Maccabi Tel-Aviv is ellenfél lehet.

Nem leszünk kiemeltek, így az első forduló semmiképpen sem ígérkezik könnyűnek. Azonban nem vagyok ijedős, sőt egyenesen bizakodom. A sorsolásnál persze nem ártana egy kis szerencse, izgatottan várom, kivel kell megküzdenünk a továbbjutásért.

Sigér Dávid a kupacsatáktól függetlenül is emlékezetes nyár elé néz: az utolsó fordulót követően menyasszonyával Ciprusra utazik pihenni, majd pedig — a nyári edzőtáborból hazautazva — következhet az esküvő.

forrás: NS