Hajós Roland Miskolcról igazolt át clubunkba.

A szakosztályvezetés mindenben megállapodott a DVTK Jegesmedvék háromszoros MOL/Erste Liga-győztes, hatszoros magyar bajnok, kétszeres Magyar Kupa-győztes, hétszeres válogatott támadójával, a legutóbbi idényben csapatával a szlovák Extraligában szereplő Hajós Rolanddal, aki egyéves szerződést írt alá a Ferencvárossal.

Hajós Roland 1990. június 1-jén született, első profi csapata a Nagyszombat U18-as együttese volt, a 2008/09-es szezont viszont már Székesfehérváron töltötte, ahol mindössze 18 évesen magyar bajnoki címet ünnepelhetett, az U20-as válogatottal pedig játszott a Divízió I-es világbajnokságon. Egy rövid miskolci kölcsönkitérővel egészen 2013-ig a Volánban jégkorongozott, összesen három magyar bajnoki címet ünnepelt a csapattal, bemutatkozott az EBEL-ben és a magyar válogatottban is. 2013-ban Miskolcra igazolt, részese volt a Jegesmedvék történetének első trófeagyőzelmeinek, három MOL/Erste Ligát (és ezzel együtt magyar bajnokságot), és két Magyar Kupát nyert a csapattal. 2015/16-ban csapatkapitányként vezette a miskolciakat. A 2018/19-es idényben 41 alkalommal lépett jégre a szlovák Extraligában.

Nagyon tetszett, amit a Ferencvárostól láttam az előző idényben, emellett nagyon sok barátom, korábbi csapattársam játszik a Fradiban, tőlük is csak jókat hallottam. Ezért, amikor jött a megkeresés, nem gondolkodtam sokat. Nagyon szeretnék egy ilyen jó csapat tagja lenni, és komoly sikereket elérni, újabb trófeákat nyerni” – kezdte bemutatkozó nyilatkozatát új igazolásunk.

Szeretnék értékes tagja lenni a csapatnak és a közösségnek. Nagyon jó mentalitású együttesbe kerülök, akik mindent megtesznek a győzelemért. Én is ilyen típusú játékos vagyok, így szeretnék minél hamarabb beilleszkedni, és eredményes lenni. Minden körülmény adott akár a címvédéshez is, úgyhogy én egyértelműen ezt várom magunktól, sőt, a többi fronton is szeretném, ha sikerülne előrébb lépnünk a Fradival. Nagyon patinás közegbe kerülök, mindig tetszett a hangulat, amit a Fradi-szurkolók varázsolnak a lelátókra, ez tavaly is látszott már a jégkorong-meccseken is. Alig várom, hogy én is megmutathassam magam előttük!

Fradi.hu