Szergej Rebrov segítőjét kérdezték.

– Miután megérkeztél klubunkhoz, nyilvánvalóan volt egy kitűzött célod. Sikerült ezt elérni a csapattal?

– A bajnoki címre célzol? Igen, akkor mondhatom, hogy sikerült. Ez volt a szezon legfontosabb célja, hogy megnyerjük a bajnokságot. A kitűzött eredményt elértük, de most már előre kell tekintenünk, az utolsó két bajnoki összecsapásra és a Bajnokok Ligája selejtezőjére, ahol még keményebb mérkőzésekre számíthatunk.

– A bajnoki címen kívül sikerült elérnetek az edzői stábbal a célotokat a játék terén, azt a stílust látjátok, amit szerettetek volna?

– Javulást látunk ahhoz képest, mint amikor megérkeztünk. A játékosok és stáb megismerte egymást, tudják mire számítunk tőlük, mindenki tudja mi a dolga a pályán, minden egyes poszton tisztában vannak az elvárásokkal. Viszont mindig van lehetőség a javulásra, főleg akkor, ha Európában is helyt akarunk állni, még többet kell fejlődnünk. Jó irányban haladunk érzésem szerint, ez a legfontosabb.

– Még két bajnoki van hátra a szezonból, mennyire számíthatunk arra, hogy más játékosok is játéklehetőséget kapnak ezeken a találkozókon?

– Profin kell hozzáállnunk a dolgokhoz, bajnokok vagyunk már és lehet, hogy a motiváció már nem akkora, mint korábban. A profi hozzáállás az ellenfeleinket is megilleti, hiszen a Debrecen szintén az európai kupaporondra szeretne kijutni, a Puskás Akadémia pedig bent szeretne maradni. A legfontosabb viszont az, hogy a szurkolóinknak az utolsó két találkozón is meg kell mutatnunk, miért lettünk bajnokok, ezen kívül ez a két mérkőzés fontos lehet az előszezon, valamint a selejtezők szempontjából is. Nem mondhatom azt, hogy sok új dolgot ki fogunk próbálni, de vannak sérült játékosaink, lehet lesznek változtatások, egyszerűen profiknak kell maradnunk.

– Ha már a motiváció említetted, hogyan lehet a csapatot motiválni, miután már begyűjtöttük a bajnoki címet?

– Természetesen ez nem egy egyszerű feladat, mivel egy cél motiválta őket, ez pedig a bajnoki cím. Sokak miután elérik célkitűzéseiket, kissé elengednek. Mi azonban ezzel nem így vagyunk, mondtuk is a játékosoknak, hogy az utolsó két találkozó rendkívül fontos, hiszen jól kell lezárnunk az idényt. Van még esélyünk a fejlődésre, és erre minden adandó alkalmat ki is kell használnunk, és úgy gondolom, hogy a Bajnokok Ligája éppen elég motiváció minden egyes játékos számára.

Fradi app