Labdarúgó csapatunk vezetőedzőjét kérdeztük a mai sajtócsütörtökön – a hétvégi bajnoki mellett kérdeztük a szezonról, valamint az előttünk álló időszakról is.

A Petrjak-ügyről már nem nagyon szeretnék beszélni, egyetértek Kubatov Gáborral abban, hogy a futball a tiszteletről is szól, szerintem nem fér bele a fair playbe az, ami történt. Több hiányzónk is lesz a hétvégén, de ettől függetlenül komolyan vesszük a mérkőzést, tudjuk, hogy milyen fontos a Debrecen számára ez a találkozó, de számunkra is, hiszen ez lesz az utolsó bajnokink hazai pályán, remélem sokan jönnek szurkolni a stadionba, ünnepelni a játékosokat, akik megérdemlik ezt. Korábban mondtam, hogy új dolgokat is ki szeretnénk próbálni, de szombatra most az az első feladatunk a sérülések miatt, hogy találjuk meg azokat a játékosokat, akik ott lehetnek a kezdőben és a kispadon. Egy biztos, már nem kell nyomás alatt játszanunk, csak élvezni a futballt! Egy motivált ellenfél érkezik hozzánk, így koncentráltnak kell lennünk, jó focit kell mutatnunk.

A szezonra visszatekintve látható a játékosokon és a csapaton a fejlődés, ez az évad nagyon fontos volt a klubnak, a szurkolóknak, a 120. évfordulón megszerezni a 30. bajnoki címet, boldog vagyok, hogy részese lehettem ennek. Most élvezhetjük kicsit a sikert. De már a jövőre is gondolnunk kell! A fiúk megértették a szerepüket, hogy mindenki fontos a pályán, a pálya mellett, hogy mennyire fontosak egyénenként és csapatként is. Egyre jobban koncentrálunk, korábban sok kis hibát követtünk el, ezeknek a száma csökkent, emiatt már nem veszítünk annyi pontot sem, ebben fejlődtünk a legtöbbet.

A folytatásra több mint egy hónapunk lesz felkészülni, úgy gondolom, hogy fizikailag így rendben lehetünk, készen fogunk állni a nemzetközi párharcokra. Az esetleges érkezőknek fontos, hogy megértsék a játékfilozófiánkat, ehhez lehet, hogy nem elegendő ez a rövidebb szünet.

Hogy emlékeztet-e a keretből rám, mint játékosra? Ezen még nem gondolkoztam, én egy másik időben voltam a pályán, akkoriban nem volt ennyi légiós a csapatokban. Mostanság nagyon sok eltérő kultúrából érkező, más mentalitással rendelkező játékos van egy-egy csapatban, ami egy kicsit nehezebbé is teszi a munkát, hogy megtaláld mindenkivel a megfelelő hangot, de egyben számomra emiatt sokkal érdekesebb is.

Szergej Rebrov