Petrjak ügynöke is megszólalt az átigazolás ügyében, állítása szerint ők az utolsó napig kivártak…

A zöld-fehérek sportmenedzsere alátámasztotta Orosz Pál, a Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója információit, melyek szerint az ötszörös ukrán válogatott szélső a MOL Vidi FC-nél folytatja pályafutását.

Számunkra ez elfogadhatatlan, mert egy hosszú és kemény tárgyalássorozat végén megegyeztünk a Sahtar Donyeckkel, és a játékosnak is olyan ajánlatot tettünk, amely már majdnem túlmegy az ésszerűség határán. Megpróbáltuk tehát itt tartani, viszont a Vidi olyan horribilis összeget kínált neki, amivel nem tudunk és nem is akarunk versenyezni. Sajnos Petrjaknál nemcsak az döntött, hogy milyen klubban, milyen körülmények között és milyen szurkolótábor előtt tud játszani, hanem sajnos egyértelműen a pénzügyi rész.

Ami Hajnal szerint igazán elfogadhatatlanná teszi az ügyet, hogy nem is a futballistától, hanem a képviselőjétől tudták meg, távozik a Fraditól, mindezt ráadásul már azt követően, hogy aláírt a fehérváriakhoz.

Petrjak tavaly nyáron kölcsönbe érkezett a zöld-fehérekhez a Sahtar Donyecktől, szerződése június 30-án jár le. A támadó a mostani szezonban 36 tétmérkőzésen hat gólt és 12 gólpasszt jegyez a Ferencváros színeiben.

A játékos ügynöke teljesen másként látja a történteket.

Orosz Pál nyilatkozata nagyon egyoldalú és felszínes. Az utolsó hat hónapban mi kerestük a Ferencvárost, írtunk nekik, hívtuk őket, de válasz nem volt. Ivan úgy képzelte, hogy marad a Ferencvárosban, de csak az ő oldaláról volt meg ez a szándék. Megtiszteltetés volt, hogy Ivan ott focizhatott, hiszen a Ferencváros egy nagy klub és remek éve volt a csapatnál, amellyel bajnok lett. Ugyanakkor kölcsönben játszott ott, a klubnak ezt értenie kellett volna és aktívan cselekednie. Az elmúlt három hónapban igyekeztem azt is elmagyarázni az FTC-nek, hogy Petrjaknak vannak más ajánlatai is. Őszintén szólva, nem értem, hogy nem tudták nyélbe ütni a transzfert. Nem találom a szavakat. Mi az utolsó napig kivártunk” – olvasható a játékosmenedzser nyilatkozata a Football.ua honlapján.

A mi kliensünk nem a Vidi és nem a Ferencváros, hanem Ivan Petrjak. Az számít, hogy őt minden szempontból boldoggá tegyük. Sergei Rebrovnak külön szeretnék köszönetet mondani. Ivan szeretett vele együtt dolgozni, ő pedig az utolsókig harcolt Ivanért. Sajnos ezzel egyedül maradt a klubnál. A Fradi pedig mutathatna több tiszteletet Petrjak irányába, mert ő mindent megtett az egyesületért és a csapatért, amellyel bajnok lett. Profibban, korretebben és őszintébben kéne viselkedniük, nem pedig sarat dobálni rá a médiában. Ezzel nem lehet azt takarni, hogy nem viselkedtek profi módon. A szurkolókat is ellene hangolják, ezek gusztustalan dolog. De sok sikert kívánunk a Ferencvárosnak a jövőben és köszönjük ezt az évet. Ivan profi módon dolgozott és teljesítette a szerződésének ráeső részeit. A Ferencváros elnökének azoktól kéne választ várnia, akik ezen az igazoláson dolgoztak volna. Nekem elhihetik, mi az utolsó napig nagyon nemes módon viselkedtünk a Ferencvárossal.

Futball.ua, M4 Sport