Bár klubunk megegyezett a Sahtarral, de az ukrán szélső a magasabb fizetést kínáló név nélkülieket választotta.

Szombat délelőtt írta meg a 24.hu, hogy a Mol Vidi FC mindenben megállapodott a Sahtar Doneckkel és a Ferencvárosban jelenleg kölcsönben szereplő Ivan Petrjakkal is, így a szélső a következő szezontól a fehérváriaknál folytatja a pályafutását.

Mivel az elmúlt időszakban olyan hírekről lehetett hallani, hogy az FTC is szeretné megszerezni az ukrán szélsőt, és ezért lépéseket is tett, honlapunk a megjelent hírek és a kialakult helyzet kapcsán megkérdezte az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatóját, Orosz Pált arról, hol tartanak az ő egyeztetéseik Petrjakkal. A klubvezető részletesen beszélt az ügyről.

Hónapok óta tárgyalásban állt a klubvezetés Hajnal Tamás vezetésével a Sahtar Doneckkel, folyamatosan mentek az egyeztetések, és révbe is értünk, hiszen a pénteki nap folyamán Tamás jelezte, hogy sikerült is szóban megállapodnunk az ukrán klubbal Petrjak átigazolásának pontos részleteiről – kezdte a csakfoci.hu-nak a vezérigazgató. – Természetesen a játékossal és a menedzsmentjével is folyamatosan egyeztettünk a személyes feltételeiről, ők azonban nyíltan azt mondták nekünk, hogy a Vidi jóval magasabb fizetést kínált neki havonta. Azt is megtudtuk, hogy Petrjak ezt az ajánlatot a Fradi-Vidi bajnoki mérkőzés előtt kapta meg a fehérváriaktól. Bár mi is elmentünk a lehetőségeinket tekintve addig, ameddig tudtunk, de Petrjak szájából olyan horribilis összeg hangzott el, amit mi nem tudtunk és nem is akartunk fizetni.

Időközben pedig a honlapunk is úgy értesült, hogy az ukrán játékos mindenben meg is állapodott a Mol Vidi FC-vel, így a szélső a fehérváriaknál folytatja pályafutását. Az ötszörös ukrán válogatott játékos tavaly nyáron érkezett a Sahtartól egy évre kölcsönben a Ferencvároshoz, amelynél az eddigi 28 NB I-es fellépésén hat gólt lőtt és tizenegy gólpasszt adott, míg a Magyar Kupában egy assziszttal zárt.

forrás: csakfoci.hu