Clubunk korábbi elnökeit hívta meg Kubatov Gábor.

Galéria: FTC

A Ferencvárosi Torna Club történelmében még sosem volt olyanra példa, hogy a klub elnökei találkoztak volna egymással. Kubatov Gábor meghívására a Groupama Aréna elnöki sky-boxába érkeztek díszvacsorára csütörtök este az FTC korábbi vezetői.

Az eseményre klubunk még élő, korábbi elnökeit hívta meg Kubatov Gábor: Debreczeny István – aki 1989-től 1990-ig vezette a Fradit –, Szívós István (1991–1998), Benedek Fülöp (1997–1998), Fenyvesi Máté (1999), Furulyás János (2001–2006), Ináncsy Miklós (2006) és Dámosy Zsolt (2006–2007), ők nagyszerű FTC-sportolói, -sportvezetői múltjuk révén ezer szállal kötődtek, kötődnek a zöld-fehér színekhez, s minden gesztusukban, tettükben a sikert, az eredményességet, így a szurkolói, rajongói szórakozást szolgálták akkor, amikor az elnöki székben ültek. Közülük Dr. Ináncsy Miklós, Dr. Fenyvesi Máté, Benedek Fülöp, Dr. Szívós István és Dr. Debreczeny István tudta elfogadni a meghívást, mellettük Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető alelnöke, valamint Tobak Csaba, a Fradi Múzeum vezetője vett részt a találkozón.

A kötetlen vacsorát klubunk 120. évfordulója ihlette. Az esemény elején Kubatov Gábor a stadionunkról mesélt korábbi vezetőinknek, valamint a múlt fontosságáról beszélt, kiemelve, hogy a Fradi elnökének lenni felemelő szolgálat, szerelemmel felérő kötődés, amit sosem nevezne munkának. A díszvacsora célja kettős volt: feleleveníteni a közel- és a valamivel távolabbi múlt sikereit, élményeit, valamint megtisztelni az elődök munkáját, amely megalapozta az FTC sikeres jelenét és jövőjét, hiszen mindannyian hozzátettek valamit, ami említésre és köszönetre méltó.

A lelátóról néztek körül a Groupama Arénában, miközben Kubatov Gábor magyarázta el részletesen, hogy a különböző szektorokból manapság mekkora élményt jelent a 30. bajnoki címét már megszerző csapat futballmeccsét nézni. A klubalapítás 120 éves jubileumát ünneplő díszvacsorára meghívott prominensek között különleges helyzetben volt a legendás csatár, Fenyvesi Máté, aki anno még a fatribünös Üllői úti arénában is játszott, míg manapság, 86 esztendősen Európa egyik legszebb arénájában szurkolhat kedvenc csapatának.

Elnöki regnálása során az egyik legnagyobb futballsikert, a Bajnokok Ligája-csoportkörös szereplést Szívós István élhette meg az Üllői úton, és amikor arra kértük, egyetlen mondattal jellemezze, mit is jelent a Ferencváros első emberének lenni, így válaszolt: „Csodálatosan nehéz.

Fradi.hu, NSO