Simon “dontándörsztend” Krisztián elmondta, hogy mindig külön készülnek a derbire.

Mindig külön készülünk erre a mérkőzésre, tudjuk, hogy mit jelent mindenkinek, ha ezen a meccsen be tudunk találni, milyen örömet okoz a futballista ezzel a szurkolóknak, és saját magából is nagy erők szabadulnak fel” – mondta Simon Krisztián a góljáról a Sport24-nek.

Simon 2011-ben Hollandiában légióskodott, és Feyenoord–Ajax rangadón is szerepelt, mégis azt mondja, számára nincs nagyobb meccs a derbinél. „Más a kettő, ugye mindkettőn volt szerencsém pályára lépni. Én az Újpest–Ferencváros mérkőzéseket jobban a magaménak érzem, mert a szívem azért lila, úgyhogy én ezt a derbit jobban át tudom érezni.

A lilák egy győzelemmel életben tarthatnák dobogós álmaikat, de ehhez az NB I-ben 35 meccs óta bevehetetlen Arénának számító Groupamában kellene villogniuk. Nebojsa Vignjevics szerint igenis meg lehet verni vendégként a Fradit, mint ahogy 2015. december 12-én is sikerült. „Én nem hinném, hogy legyőzhetetlen, korábban nekünk már sikerült idegenben nyernünk, pedig akkor is nagyon erős volt a Ferencváros. Egy ilyen sikerhez nem kell más, mint fegyelmezettség, koncentráció, és persze nem szabad könnyelműnek lennünk.

Mi a statisztikával nem szoktunk foglalkozni, előre tekintünk, és tudjuk, hogy most ki a következő ellenfél, a Fradi, meg akarjuk nyerni a mérkőzést, harmadikok szeretnénk lenni, ez a célunk, és így megyünk neki a meccsnek” – jegyezte meg az újpesti Nagy Dániel, aki korábban a Ferencvárosban is megfordult.

Így, hogy most már bajnok a Ferencváros, nem tudom, a játékosok hogyan fognak hozzáállni a mérkőzésnek, de biztos, hogy győzelemmel szeretnének ünnepelni. De nyilvánvalóan mi is szeretnénk győzni!” – fogalmazott Simon Krisztián.

A derbi után elméletben minden Újpest-drukkernek Fradi-szurkolóvá kellene válnia egy meccs erejéig, a friss bajnok ugyanis a Debrecen legyőzésével bronzéremhez juttathatja Vignjevics mester lila-fehér csapatát. „Látja, erre még nem is gondoltam! Számunkra csak az a fontos, hogy a saját meccsünket megnyerjük. Ha mi nem győzünk, akkor nem is érdekel, hogy mi történik a többi mérkőzésen” – ismerte el Vignjevics.

Most van egy házi feladatunk a hétvégén, a meccset mindenképpen szeretnénk megnyerni. Hogy mi lesz jövő héten, az nincsen a mi kezünkben, most először a szombati mérkőzés a legfontosabb” – mondta Nagy Dániel.

DigiSport – Sport24 / NSO