Pólósaink az OSC ellen védhetik meg bajnoki címüket.

Férfi vízilabda, OBI, rájátszás, elődöntő, 1. mérkőzés
Ferencváros 11–9 Egri VK
Negyedek: 4-4, 3-0, 1-5, 3-0
Gólok: Jaksic 2, Kállay 2, Mitrovic 2, Német 1, Nikic 1, Pohl 1, Vámos 1, Younger 1

Az egyik fél hetedik megszerzett pontjáért tartó párharc végeredménye: 9-0 az FTC javára. A döntőben az OSC együttesével mérkőzünk meg, a fináléban miénk lesz a pályaelőny.

Csapatkapitányunk, Varga Dénes nélkül indultunk neki az elődöntős párharc első mérkőzésének, amely komoly gólpárbajjal indult, az egriektől Hosnyánszky szórta meg magát, mi pedig az első szünetig végig futottunk az eredmény után – sikerült is beérnünk ellenfelünket, 4-4-gyel fordulhattunk a második negyedre. Amely során begyújtottuk a rakétákat, jól pólóztunk, 3-0-ra hoztuk is a játékrészt, és a “félidő” után is mi lőttünk gólt, Kállay találatával már 8-4-re vezettünk. Sokan már el is könyvelték, hogy ott vagyunk a döntőben, ennél nagyobb hibát nem is követhettek volna el…

Talán mi is túlzottan megnyugodtunk, ennek köszönhetően pedig komoly mélyrepülést mutattunk be: sorozatban ötöt lőtt az Eger, kihasználva a játékvezetői jóindulatot és kicsit összeomló játékunkat is, nem mellesleg a szerencse is mellettük állt már ekkor, mi pedig egyre bizonytalanabbak lettünk, még az egymás után három kiállítástól (!) megfogyatkozó (nem hagyták elvégezni a szabaddobást) védelemnek sem tudtunk gólt lőni, Valics is remekelt a kapuban. Ennek köszönhetően az utolsó nyolc percben egygólos hátrányt kellett ledolgoznunk. Ha a saját bajunk nem lett volna elég, az MVLSZ zsűrije rátett még egy lapáttal, egy olyan egyszerű feladat, mint az eredményjelző kezelése, nem sikerült nekik, a záró negyed nagy részében nem helytálló információk jelentek meg a LED-falon. A ráúszás előtti közjáték szerencsére nem hagyott bennünk mély nyomokat, összeállt a védekezésünk, Vogel is fontos védéseket mutatott be, valamint végre támadásban is beindult a gépezet, Mitrovic duplájával és Nikic pazar centergóljával fordítottunk és behúztuk a mérkőzést, ezzel együtt pedig a párharcot is lezártuk, így újra ott vagyunk az OBI döntőjében!

Kállay Márk

A találkozó előtt szoros eredményre számítottam, közben viszont már azt gondoltam, hogy megnyugtató előnyre tettünk szert, de bebizonyosodott, hogy vízilabdában nincs ilyen, főleg nem egy elődöntőben… Jó csapat, akarták a győzelmet. Büszke vagyok magunkra, hogy képesek voltunk visszafordítani a meccset. A lőtt gólok száma rendben van, kicsit sok a kapott. Viszont annak örülök, hogy ilyen fordulatból megyünk a döntőbe, ahol ilyen mérkőzésekre lehet számítani. Bajnokságot szeretnénk nyerni!

Varga Zsolt

Gratulálok az Egernek, ma egy kiváló mérkőzést játszottunk, szurkolói szempontból biztosan izgalmas volt. A mi számunkra feszült találkozó volt, kiegyenlítetten indult az első negyed, sérelmeztem is, hogy sok a kapott gól, a második negyedben ez megállt. Kétszer a kezünkben volt a mérkőzés, utána jött egy hullámvölgy, ahol gyorsan kaptuk a gólokat egymásután. Nehéz megállítani egy ilyen pillanatot, amikor a kezedben van a meccs, utána hirtelen elmegy, feljön az ellenfél, nagyon nehéz. Azt kértem, hogy legyen egy olyan koncentráció, mintha 0-0 lenne. Fontos volt, hogy ne egyénileg, hanem csapatként oldjuk meg a helyzetet. Ez sikerült, aminek nagyon örülök. Nagyon éles lett a vége, nem úgy ment a játék, ahogy szerettük volna. Nehéz egyik napról a másikra felépíteni a játékot – utalok itt az eltiltásra -, valamint a szezonban már a hetedik mérkőzést játszottuk egymás ellen, ez pedig mindig hozhatja azt, hogy az egyik csapat elkap egy jó napot, a másik meg egy rosszat, abból pedig lesz egy ilyen mérkőzés. Gratulálok a csapatomnak, hogy egy ilyen helyzetből sikerült felállnunk és bejutnunk a döntőbe!