Fél kilenckor kezd a nemzeti csapat a kazahsztáni divízió I/A-s világbajnokságon. Hajrá, magyarok! Nagy Gergő a harmadik sorban kap szerepet.

A SportTV – ha találsz online streamet, jöhet hozzászólásban – és az IIHF YouTube csatornája – adás itt – élőben közvetít, utóbbi lehet, hogy régiózáras!

A VB hivatalos weboldala ide kattintva érhető el.

Majoross Gergely, megbízott szövetségi kapitány

A litvánokról eddig az derült ki, hogy hatalmas küzdők, a fehéroroszok ellen minden játékos nagyon odatette magát. Meglehetősen szélsőséges csapat, az ifikorú játékosok mellett ott van a több mint 1000 NHL-mérkőzéssel rendelkező Dainius Zubrus. Küzdőszellemben és egységben leginkább talán a koreaiakhoz hasonlíthatók. Mi a legjobbunkat szeretnénk nyújtani, mérkőzésről mérkőzésre javulva. Ez sikerült az első találkozóról a másodikra, de sok apró részlet van, amiben most is javulni szeretnénk. Azt gondolom, változtatnunk kell a felálláson, egyes játékosokban több van annál, mint amit eddig láttunk tőlük. Remélhetőleg más társakkal ez ki is jön majd a jégen. A második mérkőzésen a legnagyobb problémát az jelentette, hogy nem tudtunk elegendő minőségi helyzetet teremteni. A megváltoztatott sorokkal ezen szeretnénk változtatni. Az első sor egy jó mix, mindenből van benne egy kicsi. Van elegendő energiájuk ahhoz, hogy ezen a szinten is elegendő mennyiséget korcsolyázzanak, nyomást gyakoroljanak, korongot szerezzenek, és marad elég kreativitás a helyzetek kialakításához is.

MJSZ