Mindezt Szergej Kuznyecov árulta el.

A Ferencváros korábbi bajnoka, az ukrán Szergej Kuznyecov, a zöld-fehérek játékosmegfigyelője két komoly kiszemeltről is nyilatkozott többek között az ukrán zbirna.com-nak.

A kiszemeltekről

Ivan Petrjakot még a korábbi edzővel, Thomas Dollal vittük a Ferencvároshoz. Szükségünk volt egy gyors középpályásra, végül kölcsönben tudtuk megszerezni, ami egy sikeres üzletnek is bizonyult. Most tárgyalásban állunk a Sahtar Donyeckkel a kivásárlásáról. Van egy másik ukrajnai kiszemeltünk is, akit nagyon szeretnénk megszerezni, de elsőre nemet mondott. Még nem mondanék nevet, mert még nem zárultak le a tárgyalások, próbálunk tovább dolgozni a leigazolásán (…) szeretnénk több játékost is Magyarországra csábítani. Folyamatosan figyelemmel kísérjük az ukrán első osztály küzdelmeit, minden egyes forduló mérkőzéseit. Nem akarok jósolgatni, de nagyon valószínű, hogy nem csak a Ferencvárosba, hanem akár más magyar klubokba is érkeznek majd ukrajnai igazolások a közeljövőben.

A Fradi bajnoki címéről

Nem volt annyira nehéz bajnoknak lenni most. Nem mondom persze azt sem, hogy egyszerű lett volna, de a legnagyobb riválisunk, a Vidi – amely a BL-selejtezőkben, majd az EL-csoportkörben is szerepelt – nem tudta tartani a lépést. Nagyjából ugyanazzal a kerettel játszották végig az idényt, ami látható fáradtságot okozott nekik a kulcsmeccseken. Ez persze nem kisebbíti a Ferencváros érdemeit, amely fáradhatatlanul haladt a célja felé végig.

Miben lett jobb az FTC Rebrovval?

Sűrűn beszélgetek a Ferencváros veteránjaival, akik látják a fejlődést a csapaton Rebrov irányításával, összehasonlítva az előző edző munkájával. A játékosok arcán is ott van a munka iránti alázat, de az is árulkodó, hogy a szurkolók sem mennek haza a lefújás után, hanem hosszabb ideig ott maradnak a lelátón ünnepelni. Fontos volt az is, hogy Rebrov meg tudta erősíteni a csapatot az átigazolási időszakban, és most megfelelően válogat a meglévő keretből.

A csapat céljairól

Most a BL-szereplés a következő nagy kitűzött cél. Utoljára akkor volt ott a Ferencváros a csoportkörben, amikor még én is játszottam, 1996-ban…a szurkolók is emlékezhetnek az akkori őrületre, amikor nagyon nehéz volt bejutni a meccseinkre, akkora érdeklődés volt. Most ennek a célnak az eléréséhez komoly támogatókat is szerzett a klub. A maximum cél a BL-csoportkör, de jó lenne legalább az Európa Liga főtáblájára felkerülni.

Magyar vs. ukrán bajnokság

Nehéz összehasonlítani a kettőt. A labdarúgás körülményeit, szervezettségét tekintve azt hiszem, a magyar foci az ukrán elé került, de a Ferencváros költségvetése össze sem hasonlítható például a Sahtar Donyeckével vagy a Dinamo Kijevével. A magyar foci szép lassan lépdel előre, ami a futballfanatikus miniszterelnökének is köszönhető. Az állam rengeteg pénzt adott a sportágnak az elmúlt tíz évben. Úgy gondolom, ennek hamarosan komoly pozitív hatásai lesznek majd.

forrás: csakfoci.hu