A bajnokcsapat edzője hazája médiájának a magyar bajnokság erejéről is nyilatkozott, valamint volt csapatáról, ahol egyes hangok már őt szeretnék nyártól ismét edzőnek.

Az UTE ellen is el kellene jönnötök, ott minden lesz. Hihetetlen lesz, minden jegy elkelt. Sokkal jobb ilyen csapatnál dolgozni, mint üres lelátók előtt. Olyan körülmények közt mindent hallasz, még a klub üzletéből is. A bajnokság elég magas szintű. A magyar és az ukrán élvonal közt nem látok nagy különbséget. Minden klub igazolhat tíz légióst és ezt ki is használják. Nem 60-70 éves edző vagyok, kihívásként tekintek erre a bajnokságra. Szaúd-Arábiában 30 milliót költenek a klubok, itt maximum 2-3 milliót, ezen a téren nem lehet összehasonlítani a két bajnokságot. De a klimatikus viszonyok is egész mások, olyan páratartalomnál, forróságnál borzasztó nehéz intenzív focit játszani. Egész más a magyar és a szaúdi bajnokság intenzitása. A játékosokat tekintve persze igaz, hogy ott tudnak drága légiósokat igazolni.

Élveztem az ottani munkát is, nem voltam kirúgva, nem hosszabbítottuk meg plusz egy évvel a szerződésemet. A Kijevtől azért jöttem el, mert mindig úgy tartottam, hogy el kell engedni azokat, akik elvesztették a motivációjukat. Ebben nem értettünk egyet az elnökkel, így nem maradhattam, ez az én döntésem volt, amivel az elnök is egyetértett.

A Dinamónál az edző kihozza a maximumot a játékosokból, sajnos ott csak az eredmény számít, pedig a fiatalok fejlődnek. De ott nem lehet 5-10 évig dolgozni, ha nincs eredmény. Alekszander Hatcskevics kiteszi a lelkét a csapatért.

Én jól érzem magam a Ferencvárosnál, boldog vagyok, ahogy a családom is. A fiam a játszótérre megy, boldog, én pedig nem akarok minden évben váltani. Időt akarok szánni a családra is. De hogy a Jóisten mit akar, azt majd meglátjuk.

– Szergej Rebrov