Fél kilenckor kezd a nemzeti csapat a kazahsztáni divízió I/A-s világbajnokságon. Hajrá, magyarok! Nagy Gergő a második sorban kap szerepet.

A SportTV – ha találsz online streamet, jöhet hozzászólásban – és az IIHF YouTube csatornája – adás itt – élőben közvetít, utóbbi lehet, hogy régiózáras!

A VB hivatalos weboldala ide kattintva érhető el.

Majoross Gergely, megbízott szövetségi kapitány

Nagy intenzitással játszó, gyors, küzdős ellenfélre számítunk. Készen állunk a mérkőzésre. Akkor van a legjobb esélyünk a sikerre, ha kellően nagy harci kedvvel és lendülettel kezdjük a mérkőzést. Korea mindent a sebességre alapoz, nagyon veszélyes kontracsapatról van szó. Nagyon gyorsan váltanak védekezésből támadásba, amihez a hátvédeik is előszeretettel csatlakoznak. Erre készülnünk kell, óvatosan kell bánnunk a koronggal, a leszedett korongokra gyorsan kell tudnunk reagálni. A kapusuk nagyszerű honosított játékos, ami komoly tartást biztosít nekik védekezésben, az ő szempontjukból ez a legfontosabb. Ami korábban nehézséget okozott nekünk a koreaiak elleni meccseken az az, hogy éppen a honosított játékosoknak köszönhetően nagyon más volt a stílusuk, amikor ők voltak pályán és más, amikor csak a született koreaiak. Ehhez néha kihívás volt mérkőzésen belül igazodni. Mivel most kevesebb a honosított, ez a variációs lehetőség is kisebb lehet náluk. Nekünk azonban az a legfontosabb, hogy készen álljunk a küzdelemre.

MJSZ