A szélvészgyors játékos szerint a csapat letámadása és a magyar bajnokság norvégnál nagyobb intenzitása miatt van erre szükség. Úgy gondolja, még nem hozta ki magából a maximumot és már a hétvégén bajnok akar lenni.

– A tavaszi szezon során előbb csereként jutottál szóhoz, majd egy kisebb sérülés is hátráltatott, de a legutóbbi három meccsen már kezdő voltál. Hogy érzed magad most?
– Napról napra egyre jobban! Természetes, hogy időre van szükség, mire megértem, mit szeretne az edző, mit játszik a csapat, de úgy érzem, mostanra már sikerült beilleszkednem, és nagyon örülök neki, hogy sok játéklehetőséget kapok.

– Négy alkalommal voltál kezdő a bajnokságban, ezek közül háromszor gólt is szereztél, legutóbb a Vidi elleni rangadón. Elégedett vagy ezzel a statisztikával?
– Nem vagyok elégedetlen, de mindig többet szeretnék elérni, ezért azt mondom, hogy többször is betalálhattam volna, és a gólpasszok még hiányoznak. Minden mérkőzésen sok helyzetet kialakítunk, ezért megvan a lehetőségem rá, hogy gólt lőjek, vagy előkészítsem a találatokat. Örülök a góljaimnak, de a legfontosabb, hogy sorban nyerjük a találkozókat, amiatt vagyok igazán boldog.

– Ha már a statisztikák: a hétvégén te lettél a harmadik legjobb játékos a teljes mezőnyben, csak két Fradi-játékos előzött meg. Elérted a legjobb formád?
– Nem, még nem. Úgy érzem, több van még bennem, és ezt szeretném is megmutatni. Nagyon keményen dolgozom, itt sokkal többet futok, mint korábban bármikor. Mindent megteszek azért, hogy hozzásegítsem a csapatot a győzelmekhez.

– Minek köszönhető ez, hogy most sokkal többet futsz?
– Elsősorban a csapat stílusának, teljesen más, mint amihez hozzászoktam Norvégiában. Rebrov a nagyintenzitású letámadás híve, azt kéri tőlünk, hogy amilyen gyorsan csak lehet, visszaszerezzük a labdát az ellenféltől. Úgy van vele, hogy mi vagyunk a legjobb csapat a ligában, ezért nálunk kell lennie a labdának. A bajnokság intenzitása is más, mint a norvégé volt, de elsősorban emiatt kell sokkal többet futnom, mint Norvégiában.

– Korábban többnyire szélső voltál, mostanában azonban inkább a csatár mögött játszol. Melyiket szereted jobban?
– Az előretolt ék mögött érzem a legjobban magam, de szinte az egész pályafutásomat szélsőként töltöttem, többnyire a bal oldalon, így természetesen azzal sincs problémám. Azon a poszton játszom, amit az edzőm kér.

– Szombaton bajnokok lehetünk a Honvéd ellen, ha nyerünk, biztosan.
– Igen, éppen ezért csak a három pont lebeg a szemünk előtt.

– Jövő héten jön az Újpest elleni derbi, vannak, akik azt mondják, jobb lenne, ha ott lennénk bajnokok, egy telt házas találkozón, hazai pályán.
– Igen? Nem hallottunk erről, de ahhoz most ki kellene kapnunk a Honvédtól, az pedig szóba sem jöhet. Minél hamarabb bajnokok szeretnénk lenni! Idegenben már játszottam az Újpest ellen, a társak pedig mesélték, milyen hazai környezetben a derbi, videót még nem láttam róla, de jövő héten biztosan fogok. Szerintem úgy is nagy ünneplés lesz, ha már bajnokként kezdjük meg a találkozót, éppen ezért mindenképp nyerni szeretnénk szombaton.

(fradi.hu)