Gábor a Fradinak is nagyon szurkol – NBII-es fiókcsapatunk délután játszik a Kispestiekkel a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján.

– Közel öt évet futballozott a Ferencvárosban, s mielőtt 2017-ben távozott a klubtól, a csapatkapitányi karszalagot is viselte a zöld-fehéreknél, most pedig, ha sikerülne a továbbjutás a Honvéddal szemben, a Magyar Kupa döntőjében léphetne ismét pályára az Üllői úton.
– Igen, természetesen eszembe jutott már, milyen érzés lenne kupadöntőn visszatérni a Groupama Arénába. Másképp nem is lehet hozzáállni egy kupameccshez, csak úgy, hogy a továbbjutást célozzuk meg, és Soroksáron merünk nagyot álmodni. Nem vagyunk könnyű helyzetben, de egyáltalán nem gondolom lehetetlen küldetésnek, hogy hazai pályán némi szerencsével, egy góllal legyőzzük a Honvédot. Ezzel klubtörténelmet írnánk, óriási eredménynek tartanám, ha egy ilyen kis csapat, mint a Soroksár kupadöntőt tudna játszani.

– A Fradi legutóbbi bajnokcsapatának még ön is tagja volt, milyen érzésekkel figyeli a zöld-fehérek mostani menetelését az NB I-ben?
– Nagyon szurkolok a Fradinak, hiszen gyerekkorom óta fradista vagyok, az egész családom Fradi-érzelmű, már gyerekként játszottam a klub fiókcsapatában, és máig többekkel tartom a kapcsolatot a klubból. Azért is szorítok a csapatnak, hogy ami nekünk nem jött össze, a sikeres nemzetközi szereplés, az most végre jöjjön össze, és a Vidi tavalyi sikere után a Ferencváros is eljusson a főtábláig. Sajnos, amikor a Fradiban futballoztam, akkor az a szint, ami itthon elegendő volt a sikeres szerepléshez, nemzetközileg kevésnek bizonyult.

– A Soroksárral még a nemzetközi porondra is újra kiléphetne… Mi dönthet a Honvéd ellen?
– A klub nem kért nemzetközi licencet, így kupagyőzelem esetén sem indulhatnánk az Európa-ligában. De ne is szaladjunk ennyire előre. Az első és legfontosabb, hogy kapott gól nélkül lehozzuk a szerdai találkozót, mert arra számítok, hogy a Honvéd az első meccshez hasonlóan próbál nyomás alatt tartani minket. Ha nem kapunk gólt, akkor pedig minden azon múlik, hogyan sáfárkodunk a helyzeteinkkel, mert biztos vagyok benne, hogy az első mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is lesz gólszerzési lehetőségünk.

Teljes interjú: NSO