A vereséggel elszálltak a bajnoki cím minimális esélyei is.

Női kézilabda, NBI, 21. forduló
Ferencváros 29–30 (15-16) Siófok KC
Gólok: Pena 8, Kovacsics 6, Háfra 4, Márton 4, Klujber 2, Pásztor 2, Schatzl 2, Faluvégi 1

A kezdődobás előtt fiatal tehetségeinket, Bánfai Kírát, Tóth Nikolettet és Zsigmond Pannát köszöntötték, az Albert-alapítvány díjazta utánpótlás játékosainkat. Aztán útjára indult a labda, eléggé kapkodó játék folyt a pályán. Az első félidőben talán két teljes mérkőzésre is elegendő technikai hibát követtek el a csapatok. Gólokban így sem volt hiány, annak ellenére sem, hogy mind Bíró, mind Solberg több bravúrt is bemutatott. A hetesekkel is voltak problémák, mi egyet, a Siófok pedig kettőt hagyott ki. Végig fej-fej mellett haladtak a felek, sokszor adták át egymásnak a vezetést, mindig sikerült hirtelen egy gyorsat váltani. A szünet előtt pont a vendégeknek, így ők mehettek egygólos előnnyel a félidei pihenőre.

A folytatásban hiába húzta le a rolót Bíró, ezt nem igazán tudtuk kihasználni, arra volt elég, hogy meccsben maradjunk, ne húzzon el ellenfelünk. Aztán jött egy kiállítás nálunk, amiből mi jöttünk ki jobban, gólt szereztünk, míg a vendégek kétszer is rontottak üres kapura. Negyedórával a vége előtt a vezetést is sikerült átvennünk, sőt, közte kettőt is csináltunk. De ezt sem sikerült megtartanunk, a szélsőink sorozatban hibáztak, míg védekezésben Penezicet nem tudtuk tartani… Az utolsó percre mínusz eggyel mentünk, Elek Gábor időt kért, utána eladtuk a labdát, a hátralévő másodperceket a passzív jelzés ellenére pedig szépen elcsalta a Siófok és megnyerte a mérkőzést.

Bíró Blanka

Nagy csatára késztetett minket a Siófok, úgy érzem, hogy fejben nem voltunk ott annyira, amennyire kellett volna. Végigzongoráztuk a védekezést, hogy mi várható a Siófoktól, de ezt nem tudtuk a pályán megvalósítani, valamint azt is éreztem a második félidőben, hogy úgy voltunk vele, majd meglesz a győzelem, ahogy eddig mindig itthon. Ez most sajnos pofonként ért minket, ebből is tanulnunk kell és bebizonyítanunk a hétvégén, hogy ez csak egy botlás volt részünkről.

Elek Gábor

Elsőként gratulálok a Siófoknak, mert megérdemelten győztek. Több jó egyéni teljesítményük volt, nem nagyon tudtuk rájuk kényszeríteni az akaratunkat. Nálunk hiányoztak a jó teljesítmények, közepessel pedig nem tudunk egy ilyen meccset megnyerni, nagyon sok fegyelmezetlenségünk is volt és buta hibánk – az első félidőben tizenegy technikai hibát vétettünk, ami nagyon sok. Nagyon kellemetlenül érint minket ez a vereség, de az élet megy tovább, csináljunk a dolgunkat. Látszik, hogy kezdünk borzasztóan belefáradni ebbe a szezonba.