A MOL ellen tizenegyedik gólpasszát kiosztó ukrán szélső helyzetéről a szombaton a stadionban forgató ukrán Profutball számolt be.

Szerintük jelenleg is folyó tárgyalásokon Ivanért a Saktar továbbra is két millió eurót kér, ezt az összeget a Ferencváros nem tudja vagy nem kívánja megadni, így egy kisebb összeg mellett a továbbértékesítés bizonyos százalékát ajánljuk fel, ahogy ezt tettük többek közt Muhamed Besic esetében is annak idején. Azt is hozzáteszik, hogy a Bruges továbbra is figyelemmel követi a fejleményeket.

Aki megnézné az ukrán televízió öt perces riportját, melyben Haratin, Rebrov és Petrjak mellett Orosz Pál is megszólal:

A Ferencváros ukrán játékosa, Ivan Petrjak még korainak gondolja az ünneplést az aranyérmet illetően, de azon van csapatával, hogy minél hamarabb lezárják a bajnokságot. A szélső két honfitársáról, a maszkban játszó Ihor Haratinról és a Premier League-ben szereplő Olekszandr Zincsenkóról is beszélt.

A Mol Vidi FC elleni 4-1-es győzelmet követően az ukrán FootballHub készített interjút a Ferencváros légiósával, Ivan Petrjakkal, aki beszélt a harmincadik bajnoki cím közelségéről, a honfitárs, Ihor Haratin maszkjáról, valamint a szintén ukrán Olekszandr Zincsenkóról, aki a világ egyik legjobb csapatában, a Manchester Cityben rúgja a bőrt.

Természetesen pozitív érzelmek töltöttek el a Vidi elleni győzelem után, őrült meccs volt. Mi szereztünk vezetést, aztán egyenlítettek, majd a kiállítás is segített nekünk, és végül okos játékkal sikerült begyűjteni a három pontot, köszönhetően a szurkolóinknak is – emlékezett vissza az ukrán szélső, majd arról is szót ejtett, hogyan viszonyulnak hozzá és Haratinhoz Budapesten az emberek. – Felismernek minket az utcán, tudják, hogy focisták vagyunk, olykor pedig közös képet is kérnek tőlünk. Általánosságban elmondható, hogy a magyarok jártasak a foci terén.

Petrjak kitért a már szinte kézben lévő bajnoki címre is, ami a klub történetében a harmincadik trófea lesz. Az ukrán szélső azonban még korainak gondolja az ünneplést, nem akar előre inni a medve bőrére. Minél hamarabb próbáljuk lezárni a bajnokságot és megszerezni a bajnoki címet – tette hozzá.

Mint ismert, Ihor Haratin a Mol Vidi FC elleni Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágóján fejelt össze Davide Lanzafaméval, ami után orrtörést szenvedett, így jelenleg is csak maszkban tud pályára lépni.

Senki sem gúnyolta emiatt. Talán csak egy kicsit… Néha én is viccelődtem rajta. Ellenkezőleg, ügyesnek tartom. Egy nagyon fontos gólt szerzett. Mindegy hogy maszkban vagy sem – folytatta Petrjak, majd az interjú végén kitért a Manchester Cityben játszó honfitársára is.

Olekszandr Zincsenko az utóbbi időben alapemberré vált, és szinte az összes meccsen játszik. Ő egy nagyszerű példa lehet az olyan fiatal játékosok számára is, mint például én. Nem adta fel, nem tárta szét a karját az olyan nehéz pillanatokban, amikor nem jutott lehetőséghez. Szerintem a Manchester City Európa legjobb csapata, még ha most ki is estek a Bajnokok Ligájából a Tottenham ellen, az ilyen megtörténik, akárki veszíthet, de a Cityben fantasztikus játékosok játszanak. Sokat beszéltem vele a Manchester Cityről és Angliáról is, de semmi különlegeset nem mondott például Guardiola taktikai utasításairól, vagy Sterlingról. Összességében azt mondta, hogy a tréningek nagyon érdekesek és intenzívek.

Csakfoci