A piros-fehérek örülhettek tegnap.

Férfi kézilabda, NBI, 22. forduló
Ferencváros 22-24 (13-16) Dabasi KK
Gólok: Ancsin 11, Debreczeni 2, Imre 2, Pálos 2, Andjelic 1, Prainer 1, Schuch 1, Szakály 1

“Középházi rangadón” léptünk pályára tegnap a Népligetben, csapatunk két játékosunkat kényszerült nélkülözni: Bujdosó Bendegúz és Teimuraz Orjonikidze sem állt Horváth Attila rendelkezésére. Amit sajnos meg is éreztünk, mivel az átlövő játékunk – sőt, szinte minden támadásunk… – csak Ancsin Gáborra hárult, és nem nehéz belátni, hogy ez egy egész mérkőzésen át nagyon ritkán működik végig jól. Szombaton nem egy ilyen ritka napunk volt. Ennek ellenére Ancsin húzta a hátán a csapatot, de ez csak arra volt elég, hogy lőtávolban maradjunk. Sajnos az első félidő kulcspillanataiban nem voltak velünk a játékvezetők – vezetőedzőnk már az első félidőben sárga lapot és kétperces büntetést kapott -, de sokat is hibáztunk. A második félidőben aztán, amikor páran besegítettek Ancsinnak a góllövésben, remek szériát is mentünk, ötgólos hátrányból álltunk fel és egyenlítettünk ki. A pontszerzésre is megkaptuk az esélyt, egy kiállítás formájában, ám kétszer is hibáztunk, amit vendégeink kihasználtak és így megnyerték a mérkőzést.

Ancsin Gábor

Nehéz mit mondani egy ilyen találkozó után, nem ért minket meglepetés, de nem tudtuk megcsinálni azt, amit elterveztünk, egész héten gyakoroltunk, főleg védekezésben a meccs elején. A támadásunk pedig katasztrofális volt a végén, nem tudom, hogy mi miatt, de gyorsan orvosolni kellene, mert így nem lehet mérkőzést nyerni. Ezt csapatként kell megoldani.

Horváth Attila

Nehéz mérkőzésre számítottunk, hiszen a Magyar Kupában is alulmaradtunk a Dabas ellen, látjuk, hogy jó szezont futnak, a kupában sem sokon múlott a bronzérmük. Ezt is kaptuk, az elején belealudtunk, sokáig vittük magunkkal azt a háromgólos hátrányt, aztán mínusz ötről sikerült felállnunk. Utána sajnos belehibáztunk, szenzációsan védett a kapusuk is, beledobáltuk a ziccereket is, ami nem megengedhető egy ilyen szoros mérkőzésen. A védekezésünk összeállt a végére, de 21-21-nél nem tudtunk gólt lőni, a felelősséget áthárítottuk Ancsin Gabira, tőle vártuk a megváltást. Így nem lehet meccset nyerni, ha nem vállalja fel mindenki a góllövést. Ezen dolgoznunk kell, nehéz meccseink vannak, össze kell szednünk magunkat, mert ez így kevés lesz.