Gergőt kérdezték a Videoton elleni találkozóról.

Lovrencsics Gergő

Matematikailag nem dől el a bajnoki cím szombaton, de a tizenegy pontos előny nagy lelkierőt adna a hátralévő fordulókra. A számolgatásnál fontosabb a felkészülés, mert a mostani idényben egyszer sem győztük le a Vidit. Itt az ideje! Persze, nem fogadkozni kell, hanem száz százalékot nyújtani, és megmutatni, hogy jobbak vagyunk.

Mondhatnánk, hogy a fehérváriakon nagyobb a nyomás, csakhogy a mostani idényben sokszor bizonyították, hogy ez nem bénítja meg őket. A nemzetközi kupamenetelésük önmagáért beszél, de a bajnokságban is többször léptek úgy pályára, hogy tudták, mi megnyertük a meccsünket, mégsem hibáztak. Nagy taktikai csata várható, döntő lehet, hogy melyik együttes mer többet kockáztatni, de a játék képében szerintem nem lesz nagy különbség a korábbiakhoz képest. Nem hiszem, hogy a Vidi kitámad a Grounama Arénában, és nekünk is nyugodtan kell futballoznunk.

Ami a továbbiakat illeti, nem gondolom, hogy könnyebb lenne a Vidi sorsolása. A saját bőrünkön tapasztaltuk, hogy a kiesés elől menekülő csapatok ellen is vért kell izzadni a három pontért. Mindkét együttesre nehéz találkozók várnak, de nem bánom: az olyan rangadókért
érdemes futballistának lenni, mint a Vidi vagy éppen az Újpest elleni összecsapások. Ám egyelőre nem akarok messzebbre tekinteni szombatnál, mert az a kilencven perc eldöntheti a bajnoki versenyfutást.

Az utóbbi időben a sok sérülés és a kényszerhelyzet miatt valóban gyakran változott a kezdőnk, de mutatta a csapat erejét, hogy felforgatott felállásban is hoztuk a meccseket. Akkor is, amikor sokan nem a saját pozíciójukban szerepeltek. Sokat számít, mennyire ismerik egymást a játékosok, de az eredmények alapján ugyanazon a szinten állunk. A legutóbbi négy bajnokin egyaránt tizenkét pontot szereztünk, vagyis két jó formában lévő együttes találkozik, így minden adva van a jó mérkőzéshez — és a Fradi-győzelemhez!

Bízom benne, hogy ezúttal csonttörés nélkül ér véget a bajnoki. A futballnak, sajnos, része a sérülés, de a legutóbbi meccsen vétlen mozdulatok után történt baj. A meccs hevében, a nagy tét mellett persze elszakadhat a cérna, de abban biztos vagyok, hogy egyik játékos sem akar szándékosan sérülést okozni a másiknak. Az indulatokat pedig a játékvezetőnek kell megfékeznie, de ez már nem az én hatásköröm.

NS nyomán.