A Fradi-védő a szombati aranyrangadó kapcsán nyilatkozott.

– Tavaly ugyanúgy a 29. fordulóban játszottunk a szezonban utoljára a Vidivel. Mennyivel lesz másabb a mostani találkozó, mint tavaly ilyenkor?

– Mindig kemény meccset játszunk a Vidivel, ez most sem lesz másképp. Biztos vagyok benne, hogy rendkívül agresszív mérkőzés lesz mindkét csapat részéről. Nem szabad azzal foglalkoznunk, mi történt tavaly ilyenkor, nekünk magunkra kell figyelnünk. Magabiztosan kell kivonulnunk a pályára, a szurkolók támogatására is szükségük van a győzelemhez!

– Idén már négyszer játszottunk riválisunk ellen, de eddig még nem sikerült nyernünk. Mi kell ahhoz, hogy most mi jöjjünk ki győztesen a találkozóból?

– Néha nekik ment jobban a játék, néha pedig nekünk, voltak jó fázisaink mindegyik összecsapáson. Nyilvánvalóan van egy kis tüske bennünk, hogy nem sikerült még őket legyőznünk, de mi vezetjük a bajnokságot. Két hasonló kvalitású csapatról van szó, nüanszok dönthetnek az ilyen rangadókon. Tudom, hogy még egyszer nem engedhetjük meg, hogy két pontrúgás után is betaláljanak, mint ahogy azt a kupában tették. Egy biztos, nagyon egyben van most a csapat, erre kell építenünk.

– Mennyivel másabb egy Vidi elleni találkozó, mint a többi? Van különbség mérkőzés és mérkőzés között?

– Minden egyes összecsapásra úgy készülünk már, mintha egy utolsó, mindent eldöntő találkozó lenne. Természetesen az edzői stáb kellően felkészít minket arra, hogy miben kell javulnunk, és mi az, amire nagyon kell ügyelnünk. Mentálisan is készen kell állnunk, ez egy rangadó, hiszen az első a második ellen játszik, nem szabad engednünk, hogy belemásszanak a fejünkbe. A szezon egyik legjobban várt összecsapása ez, remélhetőleg minél többen szurkolnak nekünk majd a lelátóról. Csak magunkra kell koncentrálni, és akkor meglehet a siker!

(fradi.hu)