A magyar válogatott volt szövetségi kapitánya a közlemény szerint egy ideig még marad a berliniek kötelékében, persze az élet sokszor rácáfolt ezekre a közleményekre.

Mint ismert, a Hertha vasárnap 2–0-ra kikapott a Hoffenheimtől a Bundesliga 29. fordulójában. Ez volt a fővárosi együttes ötödik veresége egymás után, ilyen rossz szériája még nem volt a csapatnak a magyar vezetőedző irányítása alatt.

A negatív sorozat után el is kezdtek szállingózni olyan hírek, miszerint a berliniek vezetősége elégedetlen – a Bild arról írt, hogy a következő idénytől már nem Dárdai irányítja a gárdát, míg a Kicker úgy értesült, az utódot már keresik, s ha a Hertha nem nyer a Hannover elleni bajnokin, akkor azonnali hatállyal menesztik a magyar szakembert.

A klub keddi tájékoztatásából kiderült, hogy az első verzió a helyes: mint olvasható, a jelenlegi idényt Dárdai Pállal a kispadján fejezi be az együttes, de a 2019–2020-as kiírást már másik vezetőedzővel kezdi meg a Hertha.

Dárdai és Michael Preetz klubmenedzser még hétfő este összeült egy válságértekezletre, majd kedden a vezetőséget is tájékoztatták a közös döntésről, amely elfogadta azt, ezután került sor a hivatalos bejelentésre.

Nagyon intenzív és eseménydús évek vannak mögöttem a Hertha vezetőedzőjeként, hálás vagyok a lehetőségért, és büszke arra, amit közösen elértünk ezalatt, de néha szükség van a változásra. Mindig is hangsúlyoztam, hogy a klub érdekeit tartom elsődlegesen a szemem előtt, mert a Hertha örökké az otthonom marad” – idézi Dárdait a klub közleménye.

Dárdai Pál nemcsak rekorder játékosként, hanem az utóbbi négy és fél évben vezetőedzőként nagyszerűen szolgálta a klubot – kommentálta a döntést Preetz. – Négy és fél év eredményes közös munka nagyon hosszú idő a profi labdarúgásban. Együtt döntöttünk arról, hogy nyártól új impulzusra van szüksége a Herthának. Pál fontos része a klub fejlődésének, és ezután is az marad.

Hogy pontosan mi lesz Dárdai Pállal, azt egyelőre nem tudni, a tréner a keddi, Nemzeti Sportnak adott interjújában elmondta, „akad egy-két más ajánlata” is. A klub közleménye szerint az általános szerződése érvényben marad a Herthánál, és 2020-ban újra utánpótlás-edzőként folytatja, bár ez a variáció nem tűnik reálisnak azok után, hogy évekig felnőttcsapatot irányított az élvonalban. A 2019–2020-as idényben valószínűleg pihenni fog, a Bild szerint erre az időszakra is megkapja a vezetőedzőként neki járó fizetését.

Dárdai 2015-ben vette át az együttes irányítását, 167 tétmérkőzésen 63 győzelem mellett 40 döntetlen és 64 vereség a mérlege.

A Bundesligában a 43 éves tréner a második a freiburgi Christian Streich mögött, aki a legrégebb óta van egy csapat élén. Szerződését néhány hónappal ezelőtt, januárban hosszabbította meg 2020 nyaráig.

forrás: nso.hu