Többszörös bajnokunk képviseli clubunkat a magyar válogatottban.

Április 9. és 14. között a lengyelországi Szczecinben rendezik meg a felnőtt tornászok Európa-bajnokságát, amelyen egy fradista, Babos Ádám is indul. Többszörös magyar bajnokunk mind a hat szeren (talaj, lólengés, gyűrű, ugrás, korlát, nyújtó) szerepel majd. A férfiak hétfő este sikeresen zárták a pódiumedzést.

Köszönöm, jól vagyok, a tegnapi pódiumedzés is jól sikerült a kisebb rontások ellenére. Ezeken a tréningeken ilyenkor az a cél, hogy megszokjuk a szereket, az arénát, a környezetet. Ma még lesz egy kis átmozgató edzés, kijavítjuk az említett apróbb hibákat és készülünk a holnapi selejtezőkre” – kezdte Babos Ádám, aki szerdán 16.30 és 19.10 között minden szeren indul a selejtezőkben.

Jobban szeretek délután vagy este versenyezni, mert akkor fittebbnek és frissebbnek érzem magam, mint kora reggel. Alapvetően mindig az a célom, hogy hibátlanul teljesítsem a gyakorlatokat és remélem, ezúttal is minden rendben lesz. Erős mezőny gyűlt össze, nehéz dolgom lesz, de ha rontás nélkül végigviszem a gyakorlatokat, akkor egy-két szeren reménykedek a döntőben” – tette hozzá az FTC-Telekom tornásza.

Altorjai Sándor, csapatvezető: „Összességében elégedett vagyok a látottakkal, a fiúk jól megcsinálták a gyakorlataikat, sikeresnek mondható a pódiumedzés. Most a közlekedéssel gyűlt meg a bajunk, ugyanis a női csapat lekéste a délelőtti tréninget, én is nehezen jutottam ki a pódiumedzés helyszínére, kisebb káosz alakult ki a szállításban, így a helyi szervezőbizottság össze is ült, hogy ezen javítson.

Puskás Jenő, szakmai igazgató: „Egy tesztként tekintünk erre a világversenyre. A nagy erőpróba az őszi világbajnokság lesz, addigra mindenkinek csúcsformába kell lendülnie. Minden tornász új elemmel készül, ezeket be kell versenyezni. El kell mondanom, hogy vannak hiányzóink is, Ryan Sheppard a tanulmányai befejezése miatt nem lehet velünk, Boncsér Krisztián, illetve Berki Krisztián sérüléseik miatt hagyják ki az Eb-t. Ezzel együtt szeretnénk, ha Vecsernyés Dávid nyújtón döntő közeli eredményt produkálna, a másik három tornász közül pedig jó volna, ha valaki be tudna kerülni az egyéni összetett fináléba, ezzel pedig kvalifikálnánk magunkat a júniusi minszki Európa Játékokra.

Fradi.hu, MATSZ