Clubunk pólósai két gólt szereztek a sorozat döntőjében, a torna legjobb játékosának Varga Dénest választották.

Férfi vízilabda, Európa Kupa, Final8, döntő
Magyarország 10-8 Horvátország
Negyedek: 2-2, 3-1, 3-2, 2-3
Fradista gólok: Német 1, Vámos 1

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, VLV

A zágrábi eseményen kisorsolták a világbajnokság és a Világliga beosztását is, a férfi vízilabda válogatott a dél-koreai VB-n a C-csoportba (Dél-Afrika, Spanyolország, Új-Zéland), a Világliga szuperdöntőjében pedig az A-csoportba (Japán, Kanada, Spanyolország) került.

Jansik Szilárd

Hazai közönség előtt megverni a horvátokat – azért ez nagyon nagy erőről tesz tanúbizonyságot. Ez nekünk annak ellenére sikerült, hogy csak egy centerünk volt. Nagyon örülök, hogy elég hamar alkalmazkodtunk az új szabályokhoz, megyünk tovább ezen az úton.

Német Toni

Nagyon örülök a győzelemnek, tényleg nagyon odatette magát a csapat egy centerrel is. Reméljük, Pufi mielőbb felépül.

Pohl Zoltán

Három nagyon kemény meccset játszottunk három nap alatt, ami azért lefárasztott mindenkit. Örülök, hogy meccsről meccsre, ahogy ezt megbeszéltük, sikerült fejlődni a játék talán minden elemében. Szeretném megköszönni az összes magyarnak, aki kijött és szurkolt nekünk.

Sedlmayer Tamás

Derekasan küzdött a csapat, nagyon kemény meccs volt, a harmadik mérkőzést játszotta a csapat a harmadik napon. Szerintem ma játszottunk a legjobban – így kintről nézve. Gratulálok a csapatnak és köszönjük a szurkolást mindazoknak, akik itt voltak és azoknak is, akik televízión vagy internetes felületen nézték a meccset. Hajrá magyarok!

Varga Dénes

Egy kicsit megszépült Zágráb. Köszönöm az élményt! Sikerült az első két mérkőzésből erőt merítenünk – mindkét meccsbe úgy mentünk bele, hogy küzdünk, amíg bírjuk, ráadásul volt egy nagyon jó cserepadunk is. Miért lennének jobbak nálunk, gondoltuk!? Nem volt rajtunk teher, nekik mentünk és győztünk.

Vámos Márton

Büszke vagyok a csapatra, küzdöttünk az utolsó vérünkig. Nagyon boldogok vagyunk, most egy kicsit ünneplünk, de hát többekre már szerdán komoly megmérettetés vár. Megyünk tovább. Sajnos nem jegyzik nagyon magasan ezt az Európa Kupát, de mi azért nagyon örülünk. Személy szerint én magam régóta nem nyertem a válogatottal – boldogok vagyunk!

Vogel Soma

Először is szeretnék gratulálni a csapatnak a remek játékért és a győzelemért, illetve szeretném megköszönni a szurkolóknak, hogy kilátogattak. Rengetegen voltak itt és biztattak minket. A magam részéről pedig szeretném azt megköszönni, hogy egy elődöntőben védhettem, biztos, hogy sokáig emlékezni fogok erre!