Clubunk pólósai tíz gólt szereztek az Európa Kupa elődöntőjében, folytatás ma este.

Férfi vízilabda, Európa Kupa, Final8, elődöntő
Magyarország 12-11 Olaszország
Negyedek: 3-4, 3-3, 4-2, 2-2
Fradista gólok: Varga 4, Vámos 2, Jansik 1, Német 1, Pohl 1, Sedlmayer 1

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, VLV

Jansik Szilárd

Nagyon jó, tényleg, örülök ennek, boldog vagyok. Egy évvel ezelőtt ugyanezen a napon az olaszokkal játszottunk, csak akkor egy nagy zakót kaptunk, nagyon boldoggá tesz, hogy most sikerült nyernünk. Az elején – azt gondolom – nem minket segített a játékvezetői felfogás, én sajnos elég hamar begyűjtöttem két hibát, de utána szépen összeszedtük magunkat és kétgólos hátrányból visszajöttünk, vezetést is szereztünk. Megmutattuk Montenegró ellen és ma is, hogy jobbak vagyunk, mint egy éve ilyenkor, nem adjuk fel akkor sem, ha elmennek kettővel és akkor sem, ha zsinórban kapják az emberelőnyöket, mi pedig nem. Persze kevesebb fórt is tudtunk kiharcolni, amiben közrejátszott az is, hogy a bemelegítésnél kiderült, Pufi nem tud játszani. Így felváltva járkáltunk be centerbe, emiatt talán az elején nehezebb volt, de aztán hozzászoktunk ehhez a helyzethez. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült nyernünk.

Pohl Zoltán

Az elejétől kezdve harcos meccs volt, de erre számítottunk, arra, hogy még keményebb lesz, mint a montenegróiak ellen, És hát, örülök, hogy végig bírtuk és végre sikerült megverni ezeket az olaszokat, mert nekem még sok jó emlékem nincs velük kapcsolatban… A csapat erejét mutatja, hogy végig bírtuk és tényleg végig egy-egy gól volt közöttünk.

Sedlmayer Tamás

Nagyon kemény ütközet volt, de erre számítottunk, úgyhogy igazából ugyanúgy kezdtük a mérkőzést ahogy a Montenegróiak ellen. Felvettük a kesztyűt. Tudtuk, hogy valószínűleg inkább nekik fognak kedvezni, mint nekünk. Számítottunk erre, végig higgadtak maradtunk, amennyire tudtunk, nyilván. Azért volt egy-két olyan helyzet, aminél szerintem az egész kispad fölháborodott, de ettől függetlenül hidegvérrel kezeltük a dolgokat és ennek meg is lett az eredménye, mert mi jöttünk ki jobban ebből a föl-alá úszkálós, erőszakos vízilabdából, ami itt volt és ezért gratulálok az egész csapatnak.

Varga Dénes (bővebb interjú Dumival ide kattintva olvasható)

Ma este egy újabb nagy skalpot húztunk be. Őszintén szólva előre nem mondtam volna meg, hogy mi az olaszok ellen a végén meg tudunk fordítani egy meccset, de sikerült, és ezért nagyon boldog vagyok. Nagyon sok biztató pillanat, momentum volt, az, hogy tudtuk magunkat tartani, hogy a legjobb játékosaikat – mondjuk Di Fulvio megszórta magát, – hellyel-közzel tartottuk. Hogy egy olyan győztes gólt tudtunk lőni, ami nagyon kell ahhoz, hogy mi komoly eredményeket érjünk el. Kellenek a jó egyéni teljesítmények is és ma ez is megvolt.

Vámos Márton

Úgy gondolom, hogy fejben nyertük meg ezt a mérkőzést! Végig bírtuk a ránk nehezedő nyomást, Dumi pedig ismét igazolta, hogy egy klasszis játékos, de ugyanígy az egész csapatot dicséret illeti. Nagyon jól játszottunk, mind elől, mind hátul nagyon jó teljesítményt nyújtottunk. Kiválóan működött a védekezésünk, támadásban pedig megvalósítottuk azokat, amiket mostanában nem sikerült. A győzelem értékét növeli, hogy egy centerrel is sikerült megvernünk a barcelonai Európa-bajnokság negyedik helyezettjét.

Vogel Soma

Nagyon örülök a győzelemnek, főleg, hogy az olaszok ellen meglehetősen régen nyert a magyar válogatott. Rettentő kemény, brusztos meccs volt, de felvettük ellenük a kesztyűt. A játékunkon látszik a javuló tendencia, remélem, ezt tovább tudjuk vinni a döntőre is. Köszönettel tartozom a kapitánynak, amiért én védhettem ezen a mérkőzésen.