További anyagok a tegnapi sajtócsütörtökről.

Szergej Rebrov

Lesz még egy meccsünk a Vidi ellen, ahol képesnek kell lennünk győzni. A szerdai mérkőzés a 7. percben eldőlt, de lehetett látni az akarást, szerintem a szurkolók is ezt várják el tőlünk. Jól kezdtünk, és a kiállítás után is jól játszottunk, de a Vidi ellen 10 emberrel nehéz kézben tartani a mérkőzést. A meccs nem Dini hibáján ment el, több tényezőből állt össze az eset. Csütörtök reggel beszéltünk róla, kielemeztük a történteket, és ez a tapasztalat segíteni fog bennünket a továbbiakban. Nem volt sok variációs lehetőségem, és Petrjak Ukrajnában néhány alkalommal játszott már szélső védőt is, ezért döntöttem úgy, hogy játszatom jobbhátvédként. Megtette, amit kértem tőle, jól játszott és próbált a csapat hasznára lenni. Elégedett vele.

Meglátjuk, hogy kik lesznek bevethetőek szombaton, ha szükség lesz rá, ismét változtatunk a taktikán. Én elmondtam a véleményem, és tisztában vagyok vele, hogy a nemzetközi kupákban szereplő csapatok heti kétszer pályán vannak, de ha a következő hét szabad, miért nem adjuk meg a lehetőséget a Magyar Kupában szereplő kluboknak, hogy vasárnap játsszanak? A játékosok testi épsége a tét. Lehet, hogy ez is hozzájárult a sérültjeink számához. Persze ha beállunk védekezni, akkor elég két nap kipihenni magunkat, de ha intenzív és agresszív játékot akarunk látni, akkor továbbra is tartom, hogy a játékosoknak szüksége van a pihenésre.

A Ferencváros 2004 óta egyszer lett bajnok, mégis mindenkinek magától értetődő, hogy idén mi nyerjük meg a bajnokságot. Ez a célunk, de mellette csapatot is építünk, és én látom azt, hogy a játékosok fejlődnek, egyre jobbak. A Paks ellen játszani mindig nehéz, az első mérkőzésünkön itthon 1-1-et játszottunk, kemény meccs volt. Ebben a bajnokságban mindenre fel kell készülni, úgyhogy most sem számítok könnyű mérkőzésre.

Isael

Remekül érzem itt magam, Magyarország remek hely, Budapest pedig gyönyörű. Minden remek. A Fradinál mindenki jó barátságban van, az edzések felhőtlen hangulatban telnek. Nagyon erős a csapategység. Új kihívásra volt szükségem, hiszen hosszú ideje játszottam már Kazahsztánban. Amikor hallottam a Fradi ajánlatáról, a magyar barátaimat, Eleket és Eppelt kérdeztem meg, és ők azt mondták, hogy ez egy nagyszerű csapat, és itt minden rendben lesz. Az tetszett a leginkább, hogy a Fradinak komoly céljai vannak. Bajnokok szeretnénk lenni, és az európai kupaporondon szerepelni. Voltak más ajánlataim, Kínából és Szaúd-Arábiából, sőt maradhattam volna Kazahsztánban is. Ezek az ajánlatok komolyabb fizetéssel kecsegtettek, de amikor kihívásra van szükségem, akkor nem a pénz számít. A sportszakmai ambíciók számomra sokkal fontosabbak az ilyen dolgoknál.

Bővebben: Csakfoci, NSO