Clubunk úszója a sikeres országos bajnokság után nyilatkozott.

A sikeres vb-kvalifikációval nehéz időszakot zárt le az Eb-ezüstérmes úszó, Szilágyi Liliána, aki egy évvel ezelőtt vallotta be: régóta súlyos pszichés betegségektől, szorongástól szenved, emiatt táplálkozási zavar, bulimia alakult ki nála. A vallomással elindult a gyógyulás felé vezető úton, most pedig egy újabb mérföldkőhöz érkezett. Szemmel láthatóan sugárzik a boldogságtól, élvezi az úszást, és ez meg is látszik az eredményein.

A Fradiba igazolásom nagyot lendített azon, hogy egyre többen mondják: kicsattanok az erőtől, de azt kell mondjam, a körülöttem lévő emberek segítettek át a nehéz időszakon. Nagyon sokat köszönhetek az edzőmnek, Molnár Ákosnak, a csapattársaimnak, a barátaimnak, és Risztov Éva menedzseremnek – fogalmazott Lilu, aki káprázatos teljesítménnyel 200 méter pillangón Hosszú Katinkát legyőzve, Kapás Boglárka mögött másodikként csapott a célba az országos bajnokságon. – Hatalmas teher került le a vállamról. Két év után tavaly szeptemberben hazajöttem, akkor azt a célt tűztem ki magam előtt, hogy villantok egy nagyot az ob-n, és ezt teljesíteni is tudtam.

A 22 éves ifjúsági olimpiai bajnokot csupán egy dolog zavarta, hogy minden szalagcím attól volt hangos: Katinka kikapott, nem a győztesekkel foglalkoztak.

Érthető persze, hogy Hosszú csalódott volt, és ez hírértékű, de jobb, ha a pozitívumokra fókuszálunk – tette hozzá a pillangóspecialista, aki barátaival Lisszabonba utazott, hogy kipihenje az ob fáradalmait.

Lilu a világbajnokságra nem érmeket, vagy időeredményeket tűzött ki célul, csupán annyit szeretne, hogy teher nélkül, hatalmas örömmel és a befektetett munkába vetett hittel álljon a rajtkőre.

Bors