Lukácsot kérdezték az ikrekről, valamint a bajnoki hajráról is.

Bőle Lukács (28) a fárasztó edzések és a mérkőzések után sem lazsálhat: ahogy a futballpályán, úgy az otthonában is a maximumot kell nyújtania, hiszen a közel másfél éves ikerlányai nem sok pihenőidőt engedélyeznek az FTC labdarúgójának és párjának.

Amióta megszületett Ella és Léna, teljesen megváltozott az életünk. Nemrég múltak egyesztendősek, nagyon édesek, és bearanyozzák a mindennapjainkat – mesélte Bőle. – Természetesen vannak nehéz pillanataink, például éppen most jönnek a kis fogacskáik, így most azért szenvedősebb az életünk, de ettől függetlenül nagyon boldogok vagyunk.

Ugyan ikrekről van szó, de a csöppségek személyisége különböző.

Hasonlítanak egymásra, mint két tojás, de totálisan ellentétes karakterek. Mindkettőjüknek megvannak külön-külön az elfoglaltságaik, akad, amit csak az egyikük vagy csak a másikuk csinál. Ella például nagyon szereti a képes kiskönyvét, előfordul, hogy percekig lapozgatja. Léna imád a labdájával játszani, próbálja dobni vagy akár rúgni. Persze én is mondom neki, hogy foci-foci, meg hogy lőjön – mosolyodott el az NB I-ben listavezető, a 26. fordulóban Kisvárdára látogató Ferencváros futballistája. – Egyébként Ella is jó barátságban van a lasztival, de ő nem szereti rugdosni. Pelenkázáskor pedig Ella sokkal hisztisebb, míg Léna teljesen más helyzetekben tud nyafogni.

Van tennivaló bőven, Bőle pedig szívesen segít a gyerekek ellátásában, nevelésében.

Kiveszem a részem a munkából – árulta el a focista. – Igyekszünk mindent közösen csinálni, például együtt szoktuk fürdetni a lányokat, sokat vagyunk a levegőn, sétálunk. Közhelynek hangzik, de attól még igaz: minden velük töltött pillanat hatalmas öröm számunkra.

A játékos teljesítményére jó hatással van, hogy apuka lett.

Kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb lettem, és ez a pályán is érződik – merengett el Bőle. – Azért hajtunk, küzdünk, dolgozunk mindennap, hogy a Fradi megszerezze harmincadik élvonalbeli aranyérmét. Feszített a tempó, nagy a tét, de a családom biztos hátteret nyújt, és a szeretteim segítenek a kikapcsolódásban.

Blikk